Τη Δευτέρα 18 Μαΐου η “Διεθνής Ημέρα Μουσείων” – Ανοιχτά τα μουσεία στην Αιγιάλεια

Εκδήλωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Νοµικό Πρόσωπο Δήμου Αιγιαλείας

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Νοµικό Πρόσωπο ∆.∆. «Πολιτισµός, Παιδεία, Αθλητισµός, Κοινωνική Προστασία» του ∆ήµου Αιγιαλείας  σας προσκαλούν σε εκδήλωση για τα ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ στο πλαίσιο του ∆ιεθνούς Εορτασµού της Ηµέρας των Μουσείων, το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ 2015 (και ώρα 8.00µ.µ.) στο ΑΙΘΡΙΟ του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου.

Οµιλητές:  *Γεωργία Αλεξοπούλου, Προϊσταµένη του Τµήµατος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, µε θέµα: «Πολιτιστική Κληρονοµιά και Μουσεία για µία κοινωνία µε προοπτικές»

*Ανδρέας Βόρδος, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, µε θέµα: «Πρόσφατα αποτελέσµατα σωστικών και συστηµατικών ανασκαφών στην Αιγιάλεια»

*Χριστίνα Κατσαρού, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, µε θέµα «Ανατολική Αιγιάλεια. Τελευταία ευρήµατα και νέα δεδοµένα».

mouseio_fatsaΑνοιχτό για το κοινό το Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου

ΤΗ ∆ΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΪΟΥ 2015
Την  προσεχή ∆ευτέρα 18 Μαϊου 2015,το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου,συµµετέχοντας στις εκδηλώσεις για τη «∆ιεθνή Ηµέρα Μουσείων»,θα παραµείνει ανοικτό όλη την ηµέρα,µε είσοδο ελεύθερη για το κοινό,και θα γίνονται ξεναγήσεις.

Τα σχολεία, που τυχόν επιθυµούν να επισκεφθούν το Μουσείο, τη συγκεκριµένη µέρα, θα πρέπει να το δηλώσουν εγκαίρως, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ελεύθερη η είσοδος στο Παναγιωτοπουλέικο

panagiotopouleiko-xromaΗ ∆Η.Κ.ΕΠ. Αιγιαλείας, µε αφορµή τον εορτασµό της ∆ιεθνούς Ηµέρας Μουσείων, αφιερώνει µια ηµέρα στον πολιτισµό, στην τοπική ιστορία και στη νεότερη αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονοµιά.

Τη ∆ευτέρα 18 Μαΐου 2015, τα µουσειακά κτίρια της πόλης του Αιγίου καθώς και της ευρύτερης περιοχής, θα παραµείνουν ανοιχτά στο κοινό µε δωρεάν είσοδο, ενώ κάποια απ’ αυτά θα προσφέρουν και οργανωµένες θεµατικές περιηγήσεις.

Όσον αφορά στο κτίριο Παναγιωτόπουλου στο κέντρο του Αιγίου, θα είναι ανοιχτό ειδικά εκείνη την ηµέρα  για το κοινό που ενδιαφέρεται να το επισκεφτεί.

Για τα σχολεία που ενδιαφέρονται για το κτίριο Παναγιωτόπουλου είναι απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 14:00 κατόπιν ραντεβού. Τηλ. επικοινωνίας 26910 – 68308 & 26910 28210.  Για το κοινό το Παναγιωτοπουλέικο θα είναι ανοιχτό µε ελεύθερη είσοδο την ίδια µέρα από τις 14:00 έως τις 20:00.

Επίσης, θα είναι ανοιχτά τα παρακάτω µουσεία και µουσειακοί χώροι κατόπιν επικοινωνίας µαζί τους:

•  Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου

• Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου

• Λαογραφικό Μουσείο Κουλούρας (Ανοιχτό: 10:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00).

• Λαογραφικό Μουσείο – Κέντρο Ιστορικής Λαογραφικής Μνήµης Λόγγου – «Κέντρο Αχαϊκής Γης» (Ανοιχτό: 09:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00).