“Την Τετάρτη καταθέτουμε τα κλειδιά των καταστημάτων μας και μαζεύουμε υπογραφές”

Σε απόγνωση  βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της Αιγιάλειας, με τον δραστήριο Εμπορικό Σύλλογο να ζητά επανειλημμένα με επιστολές του, τόσο στον αρμόδιο Υπουργό όσο και στον Πρωθυπουργό της χώρας,  το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Η κατάσταση όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπης Παπαδόπουλος “δεν πάει άλλο” και γι’ αυτό έχει προγραμματιστεί δράση στην “μαυροφορεμένη αγορά” την προσεχή Τετάρτη 30/12/2020 προκειμένου να κατατεθούν τα κλειδιά των κλειστών καταστημάτων και οι απλήρωτοι λογαριασμοί. Η επιστολή αναφέρει: 
– “Συνάδελφοι δεν πάει άλλο!
Ζούμε στιγμές απόγνωσης. Καταθέτουμε τα #λουκέτα, τα #κλειδιά και τους #απλήρωτους λογαριασμούς μας (προσωπικά δεδομένα όποιος θέλει) των κλειστών καταστημάτων μας, μαζεύουμε #υπογραφές και τα στέλνουμε πρωτοχρωνιάτικο δώρο στον κ. #Υπουργό_Ανάπτυξης και στην κα #Πρόεδρο της #Ελληνικής_Δημοκρατίας που δυστυχώς είναι άφαντη μπροστά στις καθημερινές αυτοκτονίες συμπολιτών μας λόγω lockdown.
Το λιανεμπόριο παραμένει υποχρεωτικά κλειστό με κρατική εντολή για σχεδόν δύο μήνες (παρά τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι τα μαγαζιά μας δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού). Τα έξοδα τρέχουν, επιταγές, προμηθευτές, ιδιοκτήτες, προσωπικό, δώρα Χριστουγέννων, δάνεια, τράπεζες,τόκοι, ΔΟΥ, ΕΝΦΙΑ, πάγιοι λογαριασμοί, δανεικές επιστρεπτέες προκαταβολές, συν τα έξοδα των σπιτιών και των οικογενειών μας.
Η κρατική στήριξη στους μικρούς ελάχιστη . Τα χαμηλότοκα και μη επιστρεπτέα δάνεια έχουν πάει στους ισχυρούς της αγοράς .
Ο αθέμιτος ανταγωνισμός των μεγάλων Super Market και πολυεθνικών αλυσίδων που πουλάνε ελεύθερα τα είδη μας, λειτουργούν κανονικά μέσω e-shop, και παράδοση/παραλαβή εκτός(click away) , είναι στο κόκκινο. Πρακτικές που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στο 83% των μικρών που δεν έχει ηλεκτρονικό κατάστημα.
Φτάνει πια δεν αντέχουμε άλλο!
Συνάδελφοι, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες την Τετάρτη 30/12/2020 από τις 11:00 π.μ ως τις 14.30 μμ στην Πλατεία Αγίας Λαύρας καταθέτουμε τα κλειδιά, λουκέτα και απλήρωτους λογαριασμούς των κλειστών καταστημάτων μας και μαζεύουμε υπογραφές! Λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, βρίσκονται υπό διωγμό.
Καλούμε όλους τους #συλλόγους και #φορείς της περιοχής μας , τον #Δήμο_Αιγιαλείας , τους #Αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, ολόκληρο το #Δημοτικό_Συμβούλιο, την #Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος, το #Επιμελητήριο, την #Ομοσπονδία μας, την #ΕΣΕΕ, τους #Βουλευτές_Αχαΐας, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα μας που έχουν να κάνουν με τα μαγαζιά μας, τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τις οικογένειες όλων μας.
#Ανοίξτε_μας – – #Πεθαίνουμε!!
Εκ του Συλλόγου”