Την Κυριακή στην πλατεία Αγίας Λαύρας ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου γιορτάζει την 109η επέτειο του Κιλελέρ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου καλεί σε μαζική συμμετοχή στον αγωνιστικό εορτασμό της 109ης επετείου του Κιλελέρ και των αγροτικών αγώνων του μεσοπόλεμου στο Αίγιο. Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες του αγροτικού κινήματος. Τους δικούς μας ήρωες Στάθη Μπακόπουλο και Σπύρο Ντρίνια, που άφησαν παρακαταθήκη σε μας τους νεότερους, με την θυσία τους στην σταφιδική εξέγερση του ’34.

Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωσή μας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, που μας οδηγούν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα.

Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πριν από 109 χρόνια παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας. Η ηρωική εξέγερση των αγροτών ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους αποτελεί εξέγερση – σταθμό στην ιστορία του αγροτικού κινήματος. Τότε οι κολίγοι, αντιμέτωποι με τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη που ήταν υπόθεση χρόνων κι όχι ενός μόνο αγώνα, και με τη θυσία τους, κατάφεραν μετά από χρόνια να πάρουν τα χωράφια τους.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους “τσιφλικάδες”, τους μεγαλο-επιχειρηματίες, που ορμούν ν’ αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Σήμερα αυτή η πολιτική οδηγεί σε πιο γρήγορη συγκέντρωση της παραγωγής αλλά και της γης σε λίγα χέρια επιχειρηματιών – μεγαλοαγροτών και στη δημιουργία των σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη τους.

Όλοι την Κυριακή 17 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στη Πλατεία Λαύρας

Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες του αγροτικού κινήματος           

Συνεχίζουμε τον αγώνα, διεκδικούμε την επιβίωση μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ