ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν τις επιχειρήσεις

ΓΣΕΒΕΕ: Στα πρόθυρα ασφυξίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
XWhatsAppViber

Με κατασχέσεις απειλούνται πάνω από 260.000

”Νεκρή” η υφιστάμενη ρύθμιση για το 95% των οφειλετών 
Αν δεν υπάρξει σύντομα νέα ρύθμιση χιλιάδες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στη χρεοκοπία, εκτιμούν στελέχη του ΙΚΑ
Οι περισσότεροι οφειλέτες που εχουν ενταχθεί στη ρύθμιση έχουν χρέη έως 50.000 ευρώ
Ένα βήμα πριν από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται περισσότερες από 260.000 επιχειρήσεις με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η ρύθμιση “Νέα Αρχή”, που συμφωνήθηκε με την τρόικα και τέθηκε σε ισχύ με νόμο, παραμένει ουσιαστικά νεκρή για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που χρωστούν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.
Όπως γράφει η εφημερίδα, στελέχη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκτιμούν ότι εάν σταδιακά και μέσα στους επόμενους δύο μήνες δεν υπάρξει νέα ρύθμιση, βελτιωτική της υφισταμένης, χιλιάδες επιχειρήσεις, όχι μόνο μικρές αλλά και μεγάλες, θα οδηγηθούν στη χρεοκοπία και σε αυτή την περίπτωση το κόστος για τα ταμεία θα είναι ανυπολόγιστο.
Τραγική η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία
Στον ΟΑΕΕ, μέχρι το Σεπτέμβριο χρειάζονται τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, πλέον της προβλεπόμενης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι υποχρεώσεις του φορέα μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το newsit.gr.
Στο ΙΚΑ, η πρόβλεψη για την είσπραξη 1,22 δισ. ευρώ εντός του έτους από την εφαρμογή της “Νέας Αρχής” ίσως αποδειχτεί όνειρο θερινής νυκτός εάν δεν υπάρξουν επεμβάσεις στο σύστημα προκειμένου να απεγκλωβιστούν όλοι όσοι ενώ είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισφορές για τα προ του 2013 χρέη τους, δεν είναι σε θέση να καταβάλουν παράλληλα και τις τρέχουσες εισφορές.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, για τη διάσωση των επιχειρήσεων αλλα και των ταμείων που αντιμετωπίζουν τη συνεχή μείωση των εσόδων τους ακόμη και από τις τρέχουσες εισφορές, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης έχει φτάσει στο σημείο να προτείνει είτε τη διαγραφή χρεών για δύο παλαιότερα έτη, είτε την αντιστάθμιση της οφειλής με παράταση κατα δύο χρόνια της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Το ΙΚΑ προτείνει να αυξηθούν οι δόσεις σε 72 και πάνω, ώστε να διευκολυνθεί και η εξυπηρέτηση των παλαιών και των τρεχουσών εισφορών. Ζητεί επίσης την κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι 31.12.2013, παροχή εκπτώσεων επι των πρόσθετων τελών για εφάπαξ εξόφληση απο 25% έως 60% και κατάργηση του επιτοκίου 8,15%.
XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer