Τα φρούτα με την περισσότερη ζάχαρη

Επιλέγουμε τα φρούτα ως μια υγιεινή εναλλακτική επιλογή σνακ, αλλά τα νοστιμότερα φρούτα περιέχουν πολλή ζάχαρη. Τα φρούτα, αν και έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, κρύβουν παγίδες όσον αφορά τις θερμίδες.

Τα φρούτα με την περισσότερη ζάχαρη:

Μάνγκο

Ένα μάνγκο περιέχει 45 γραμμάρια ζάχαρης, ποσότητα που το καθιστά ακατάλληλο για δίαιτα. Προσοχή, αν ελέγχεις την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνεις, στα κοκτέιλ που έχουν βάση το μάνγκο.

Σταφύλια

Τα σταφύλια αποτελούν αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, αλλά ένα φλιτζάνι περιέχει περίπου 23 γραμμάρια ζάχαρης. Μία εναλλακτική για να απολαύσεις το αγαπημένο σου φρούτο είναι να κόψεις τις ρώγες στη μέση και να τις καταψύξεις. Έτσι θα τρως λιγότερη ποσότητα.

Κεράσια

Τα κεράσια αποτελούν αγαπημένο φρούτο παιδιών και ενηλίκων. Αν αρχίσεις να τρως δεν μπορείς να βάλεις όριο. Δυστυχώς όμως ένα φλιτζανάκι περιέχει 18 γραμμάρια ζάχαρης. Την επόμενη φορά, αντί να φας απευθείας από το μεγάλο μπολ στο ψυγείο, βγάλε μερικά σε μία κούπα.

Αχλάδια

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και μπροστά έχει 17 γραμμάρια. Προτίμησε το αχλάδι σε μία σαλάτα που προορίζεται για πολλά άτομα ή βάλε το μισό στο πρωινό σου γιαούρτι.

Καρπούζι

Κάτι που ίσως ήδη γνωρίζεις, καθώς το καρπούζι ουσιαστικά είναι νερό με ζάχαρη. Μία μεσαία φέτα περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε νερό και ηλεκτρολύτες προτίμησε το μετά τη θάλασσα, αλλά μη φας παραπάνω από μία φέτα.

Σύκα

Καλοκαιρινό νόστιμο φρούτο με πολλά οφέλη. Δύο κανονικά σύκα περιέχουν 16 γραμμάρια ζάχαρης. Αν θες ελέγχεις την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνεις, προτίμησε το σε μία βινεγκρέτ ή σε μία συνταγή με βάση το κοτόπουλο.

Μπανάνες

Μπανάνες φυσικά. Μία μέτρια μπανάνα περιέχει 14 γραμμάρια ζάχαρης. Μπορείς να τρως μισή με τα δημητριακά σου ή το γιαούρτι σου. Η μπανάνα ταιριάζει πολύ με το φυστικοβούτυρο, συνδύασε μισή μπανάνα με φυστικοβούτυρο στο δεκατιανό σου.

iatronet.gr