Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Αιγείρας σώζουν ζωές

KIDS SAVE LIVES

Το μάθημα πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείραςυποδέχθηκε ο Δντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε μία ειδική εκδήλωση όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές των μεγάλων τάξεων, μαζί με τον ανθρωπιστικό οργανισμό «Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

Ο Δντής χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας στους νεαρούς μαθητές πως έχουν την ευκαιρία να έχουν καθοριστική επίδραση στη ζωή ενός ανθρώπου και να μάθουν κάτι μοναδικό σε τόσο μικρή ηλικία.

Συνολικά 10 άνθρωποι σώθηκαν από εκπαιδευμένους πολίτες μέσω του προγράμματός  «Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»  και ένα κορίτσι, μόλις 14 ετών, βοήθησε την 10 ετών αδερφή της να επανέλθει στη ζωή όταν εκείνη πνίγηκε, ξεκινώντας έγκαιρα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση!

Η Νεφέλη είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που επαναφέρει έναν άνθρωπο στη ζωή και ένα από τα λίγα στον κόσμο. Η Νεφέλη είναι ένα μόνο από τα 12.500 παιδιά που το «KIDS SAVE LIVES» εκπαίδευσε μόνο τις τελευταίες 150 ημέρες σε πάνω από 150 σχολεία της χώρας!

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν ειδικές παρουσιάσεις και επιδείξεις σήμερα 12 Φλεβάρη 2020 από τους εκπαιδευτές του προγράμματος για την υποστήριξη ζωής με χρήση απινιδωτή (BLS) ενώ ακολούθησε πρακτική εξάσκηση σε θέση ανάνηψης σε αναίσθητο άτομο, πνιγμού από ξένο σώμα και τραύματος, σε ένα μάθημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης προς κάθε συνάνθρωπο.

Ευχαριστούμε πολύ…

Ο Δντής του Σχολείου

                                                                                                                             Αργύρης Νικολόπουλος