Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Αιγίου προκειμένου να στελεχωθεί και να μην αποδομηθεί

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αιγιάλειας μετά από πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας κ. Βασιλικής Ψυχράµη, η οποία κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου το Ίδρυμα να μην αποδομηθεί και να στελεχωθεί µε προσωπικό.

Η κ. Ψυχράµη  μιλώντας στον “Τ” τόνισε ότι θα πρέπει ο ∆ήµος να πιέζει προς πάσα κατεύθυνση για την ορθή λειτουργία του ιδρύµατος, ενώ ζήτησε και τη συµβολή των πολιτών, προκειµένου να πληροφορηθούν την κατάσταση που επικρατεί  και από κοινού να γίνουν έντονες κινητοποιήσεις.

Στη σύσκεψη που πραγµατοποείται αυτή τη στιγμή  έχουν προσκληθεί ο κ. Βασιλόπουλος (Πρόεδρος – Επιστηµονικός Σύµβουλος, ιατρός) ο κ. Κόκκινος (∆ιευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας) καθώς και ο ∆ιοικητής του Νοσοκοµείου Αιγίου κ. Φωτόπουλος, ενώ παρόντες είναι και ιατροί του Νοσοκομείου καθώς και η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου κ. Μητροπούλου.

Παραβρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου στους οποίους δεν επετράπη να παραστούν κατά την ώρα της σύσκεψης, παρά μόνο να αποθανατίσουν στιγμιότυπα.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκοµείο έχει επισηµανθεί από διάφορους φορείς και πολλές φορές ο «ΤΥΠΟΣ» είχε τονίσει µε άρθρα του την πίεση που πρέπει να ασκηθεί προς τους αρµόδιους φορείς προκειµένου το ίδρυµα να στελεχωθεί και να λειτουργήσει αποδοτικά.

DSC_4823Μάλιστα το Σωµατείο Εργαζοµένων του Γενικού Νοσοκοµείου Αιγίου µε ανακοίνωση του (δηµοσιεύτηκε στον «ΤΥΠΟ» στις 9 Ιουλίου 2015) είχε αναφέρει χαρακτηρικά: «Κοινός αγώνας για να µην αποδοµηθεί το Νοσοκοµείο.

Το Γενικό Νοσοκοµείο Ανατολικής Αχαΐας  αντιµετωπίζει ήδη σοβαρό πρόβληµα  υποστελέχωσης και  θεωρούµε  ότι τέτοιου είδους αποφάσεις ενισχύουν αντί να επιλύουν το υφιστάµενο πρόβληµα, υποβαθµίζουν το Νοσοκοµείο µας, απειλούν την δηµόσια υγεία, και πάνω από όλα ταλαιπωρούν τους πολίτες µε ότι κινδύνους αυτό εµπεριέχει.

Με την παρούσα ανακοίνωση προσπαθούµε να καταστήσουµε ενήµερους όλους όσους αφορά το άµεσο µέλλον της λειτουργίας του Νοσοκοµείου, κατοίκους και ασθενείς της Αιγιαλείας και της ευρύτερης περιοχής.

• Καλούµε τους τοπικούς παράγοντες (βουλευτές,  δηµάρχους, ιατρικό σύλλογο) αλλά και όλους τους  υπεύθυνους να πράξουν τα δέοντα και να αναζητηθούν άλλες λύσεις για να µην αποδοµηθεί το Νοσοκοµείο.

• Καλούµε όλους σε κοινό αγώνα  µε στόχο την στελέχωση όλων των  τµηµάτων του Νοσοκοµείου Αιγίου  και  εν τέλει την εύρυθµη και πλήρη  λειτουργία του για την κάλυψη όλων των αναγκών των κατοίκων του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας.

∆ε συµφωνούµε να µην στηρίζονται νοσοκοµεία, που επί δεκαετίες συνεισφέρουν τα µέγιστα στην εξυπηρέτηση και κάλυψη των ιατρικών ανθρωπίνων αναγκών, ιδιαίτερα σε περιόδους κοινωνικοοικονοµικής κρίσης, µε αυξανόµενη την προσέλευση των ασθενών στα δηµόσια ιδρύµατα.

Στόχος όλων µας πρέπει να είναι η ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του Νοσοκοµείου.

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ

Η ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ:

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ»

Ας μην ξεχνάμε ότι το Νοσοκοµείο Αιγίου λειτουργεί χάρη στις φιλότιµες προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και της διοίκησης, που προσφέρουν τα µέγιστα στους πάσχοντες και βοηθούν µε κάθε µέσο όπως µπορούν.

DSC_4826

DSC_4823 DSC_4822