Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου και συλλαλητήριο στην Τρίγωνη Πλατεία

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου προς τους μαζικούς φορείς της Αιγιάλειας, για συντονισμό δράσεων με την πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022. Γι’ αυτό προσκαλεί όλους τους φορείς του Δήμου  την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου σε ανοιχτή σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά καίρια θέματα της Αιγιάλειας όπως η ενίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου με προσωπικό αλλά και η στελέχωση όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αχαΐας, οι μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και άλλα, ενώ προγραμματίζει συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στη Τρίγωνη Πλατεία Αιγίου.

 

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

“Τίποτα δεν μας χαρίζεται!  Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους συλλόγους των αγροτών που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους. Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Τώρα είναι η ώρα οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

 Στις 26 Φλεβάρη 2022 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους 25.000 νεκρούς από την πανδημία, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες.

Το νοσοκομείο Αιγίου στενάζει κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του, αρκετοί παραιτούνται από τα καθήκοντά τους. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό καλύπτονται με εντέλλεσθε και μετακινήσεις. Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας αποψιλώθηκαν από προσωπικό, δεκάδες γιατροί και λοιπό προσωπικό μετακινήθηκε στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά εκ των οποίων μόνο κατ’ όνομα να είναι Κέντρα Υγείας.

Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος.Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση.

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο μισθό ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

Φτάνει πια αυτή η κατάσταση!

Μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις το επόμενο διάστημα.

Παίρνουμε δύναμη από τους μεγάλους αγώνες των συναδέλφων μας στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ και την E-FOOD. Μόνο ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας έχει σήμερα αποτελέσματα. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

 Η αγανάκτηση που υπάρχει μπορεί τώρα να γίνει οργανωμένος αγώνας! Σήμερα σε όλη την περιοχή μας εκφράζονται αγωνιστικές διαθέσεις. Στην Πάτρα,  μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και του Εργατικού Κέντρου 131 φορείς και σωματεία διαδήλωσαν μαζί με τα συνδικάτα της Αθήνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

 

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό, το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων Δυτικής Ελλάδας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό.
  • Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία ολων των Κλινικών του Νοσοκομείου Αιγιου με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Η λειτουργία τους δεν λύνεται με καθημερινά εντέλλεσθε σε γιατρούς από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία και Κεντρα Υγειας  της περιοχής.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

 

Ταυτόχρονα παλεύουμε:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα μας είμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την προστασία του εισοδήματός τους με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά μας.

Κανείς δε θα μας τα χαρίσει όλα τα παραπάνω.

Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αιγιαλειας να συνεδριάσουν άμεσα και να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να ξεδιπλώσουν ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού.

Πρώτος σταθμός της δράσης μας το συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη και ώρα 11πμ στη Τριγωνη Πλατεια.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2/22 ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Φωτό: αρχείου