Σωματείο Ταξί Αιγίου: “Τέλος η ρατσιστική μεταχείριση στους ταξιτζήδες της Αιγιάλειας”

Δυνάμει της υπ’ αρίθμ.272/ 17-12-2020 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου  του Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αιγίου και Περιχώρων υπό την επωνυμία ο «Άγιος Χριστόφορος», ομόφωνα αποφασίστηκε να δημοσιευτεί σε όλο το τοπικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κατωτέρω ανακοίνωση – απάντηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΕΣΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΙΔΩΝ.

ΤΕΛΟΣ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μετ εκπλήξεώς μας διαβάσαμε τις άδικες, ανυπόστατες, υποτιμητικές και όλως ρατσιστικές εκφράσεις και συμπεριφορές, που προσβάλουν τον κλάδο μας και τις οικογένειές μας όπως διαβάζουμε στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «μολύνουμε το περιβάλλον, δημιουργούμε εστίες μόλυνσης, ότι με την στάση των ταξί επί της Κλεομένους Οικονόμου θα γίνει η πλατεία η παράγκα του Καραγκιόζη, βλαχοπολιτική κ.λ.π» και προς απόδειξη ότι μια μερίδα εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του τόπου μας σκέφτεται μικροπολιτικά και μικρονοητικά και παραθέτουμε με την παρούσα στο ευρύ κοινό τα πραγματικά, αληθή γεγονότα ώστε να λάβει γνώση της αλήθειας και του εμπαιγμού του κλάδου μας:

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αιγίου και Περιχώρων υπό την επωνυμία ο «Άγιος Χριστόφορος», ιδρύθηκε το έτος 1937, όπου η τότε δημοτική αρχή καθόρισε εκτός των άλλων θέσεων parking taxi (πιάτσα) και τη πιάτσα επί της πλατείας Αγίας Λαύρας, όπου ήταν από τις πρώτες συσταθείσες της πόλεως του Αιγίου.

Όταν ξεκίνησε η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας αναρωτηθήκαμε για το πότε θα υλοποιηθεί η πιάτσα των ταξί επί της Κλεομένους Οικονόμου και απευθυνθήκαμε σε ιδιώτη πολιτικό μηχανικό ώστε να πληροφορηθούμε τον τρόπο για την υλοποίηση του έργου.  Κατόπιν έρευνας του πολιτικού μηχανικού για την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας, μας πληροφόρησε ότι η μελέτη και το έργο της ανάπλασης δεν τροποποιήθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Παναγόπουλου, ότι η πιάτσα των ταξί δεν θα τοποθετηθεί επί των οδών Ασημάκη Φωτήλα και Περικλέους  (Γραφείο Τελετών Παπασταύρου δηλαδή κρυμμένη και εκτός πλατείας) και θα μεταφερθεί στο άνω άκρο της πλατείας επί της οδού Κλ. Οικονόμου. Προς τούτο είχαμε αποστείλει και ταχυδρομική επιστολή προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, τον τότε Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλο, τον τότε αντιδήμαρχο κ. Δ. Φιλιππάτο, την τότε αντιδήμαρχο κ. Ψυχράμη, όπου αναφέραμε αναλυτικά την αντίθεσή μας επί του σχεδίου της ανάπλασης σε ότι αφορά την πιάτσα των ταξί. Κατόπιν προφορικών διαβεβαιώσεων, μας καθησύχασε ο τότε Δήμαρχος κ. Παναγόπουλος ότι τροποποιήθηκε η μελέτη του σχεδίου της πλατείας και θα πηγαίναμε στο άνω μέρος αυτής επί της οδού Κλεομένους Οικονόμου, πράγμα αναληθές, διότι έως και σήμερα δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναθεωρηθεί – τροποποιηθεί η μελέτη της ανάπλασης και να τοποθετήσει την πιάτσα των ταξί στο άνω άκρο της πλατείας.

Για όλα τα ανωτέρω, δηλαδή για τον εμπαιγμό μας, διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως με εξώδικο που αποστείλαμε στο Δήμο Αιγιαλείας για την παράνομη και άδικη απόφαση.

Η μερίδα των Δημοτικών Συμβούλων της πόλεώς μας που είναι Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ. με τις απαρχαιωμένες ιδεοληψίες τους και την ρατσιστική τους συμπεριφορά απέναντί μας, δεν έχουν λάβει υπόψιν τους ότι:

1.- Εφόσον η Κλεομένους Οικονόμου δεν είναι πεζόδρομος και στο συγκεκριμένο σημείο όπου θα δημιουργηθεί η πιάτσα, θα επιτρεπόταν η στάθμευση αυτοκινήτων τα οποία θα πάρκαραν άναρχα με διαφορετικούς χρωματισμούς και ενδεχομένως θα παρκάρουν και ημιφορτηγά αυτοκίνητα, θα υπάρχουν τώρα με την τροποποίηση μόνο ταξί με ομοιόμορφο χρωματισμό, ορθά παρκαρισμένα και καθαρά!! δηλαδή για ποια παράγκα του Καραγκιόζη μιλάνε?

2.- Οι επικριτές μας δεν σκέφτηκαν ότι στη πόλη μας πέραν των υγειών ατόμων που μπορούν να σηκώνουν πλακάτ και να είναι μόνο επικριτές των πάντων υποβιβάζοντας τους πολίτες που δεν συμφωνούν μαζί τους, ζουν και άτομα τρίτης ηλικίας, με κινητικά προβλήματα, ότι η Κλεομένους Οικονόμου είναι από τις κεντρικότερες αγορές της πόλης μας και υπάρχουν άνθρωποι που ψωνίζουν και πρέπει να μεταφέρουν τα αγορασθέντα από αυτούς εμπορεύματα και για να μεταφερθούν πεζοί στη κρυμμένη πιάτσα επί της Ασημάκη Φωτήλα και Περικλέους (γραφείο τελετών Παπασταύρου) θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση και να ψάξουν που βρίσκεται η πιάτσα των ταξί,

3-. Οι επικριτές μας δεν σκέφτηκαν ότι επί της Ασημάκη Φωτήλα στο σημείο αυτό βρίσκονται ιδιωτικά και δημοτικά  Parking και με την είσοδο και έξοδο των οχημάτων, θα προκαλείται μποτιλιάρισμα και θα υπάρχει ιδιαίτερη  επικινδυνότητα για τους πεζούς, για τους πελάτες μας, ηχορύπανση και ενόχληση στις όμορες οικίες πολιτών, ως επίσης θα υπάρχει και πρόβλημα με τυχόν συγκρούσεων και υλικών ζημιών στα διερχόμενα οχήματα.

4.- Είναι αδιάφορο σε αυτούς τους δημοτικούς Συμβούλους και δεν αναλογίστηκαν ότι λόγω του απόμερου σημείου, κατά τις νυχτερινές ώρες θα υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για τους οδηγούς ταξί και αυξημένος κίνδυνος για την ασφάλεια των οχημάτων μας αλλά και για την ζωή μας, ούτε ότι η πιάτσα των ταξί  που βρίσκεται επί της πλατείας Αγίας Λαύρας είναι άνω των 90 ετών και ότι σε κάθε πολιτισμένη πόλη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού σε κάθε κεντρική πλατεία υπάρχει και πιάτσα ταξί για να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό.

5.- Σε κάποια κυρία που μιλάει για βλαχοπολιτική ενώ αυτή υπονοεί ότι είναι αστή και πολιτισμένη, ενώ εμείς οι μεροκαματιάρηδες ταξιτζήδες δεν είμαστε, της υπενθυμίζουμε ότι η πλατεία και η ανάπλαση γίνεται για τους πολίτες της Αιγιάλειας όπου ανήκουμε και εμείς, για τις επιχειρήσεις και τους καταστηματάρχες, όπου καλώς ο Δήμος οφείλει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο τρόπο λειτουργίας τους και τους βοηθά με κάθε τρόπο ώστε να αυξήσουν τα έσοδά τους σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες για τους περισσότερους πολίτες, θα πρέπει να λάβει υπόψιν της ότι η πιάτσα βρίσκεται επί της πλατείας πέραν των 90 ετών και το ταξί μας είναι η επιχείρησή μας, όπου πρέπει και εμείς να εργαστούμε όπως όλοι οι συνδημότες μας και άρα θα πρέπει να συνυπολογίσετε και τις 130 οικογένειες που εργάζονται νυχθημερόν επί της πλατείας για να επιβιώσουν και εξυπηρετούν ανήμπορους, ηλικιωμένους, ανάπηρους και τα φτωχά στρώματα που δεν έχουν δικό τους αυτοκίνητο.

Καταλήγοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους επικριτές μας ότι πέραν του κοινωνικού έργου που επιτελούμε και την βοήθεια που παράσχουμε στους συνανθρώπους μας, είμαστε πρώτα άνθρωποι και όχι γραμμάτια ρουσφετολογικά όπως ισχυρίζεστε, άνθρωποι μεροκαματιάρηδες και όχι πολίτες τρίτης κατηγορίας, και παρακαλούμε να σταματήσετε να ασκείτε μικροπολιτική στις πλάτες μας αντιμετωπίζοντάς μας ρατσιστικά και υποτιμητικά.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                             ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ