Σχολικές Καθαρίστριες προς Καλογερόπουλο: “Καλούμε το Δήμαρχο Αιγιαλείας να δει  το ΔΑΣΟΣ και όχι το ΔΕΝΤΡΟ!”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Τριανταφυλλόπουλος Γρηγόρης στην προσπάθειά του, να καλύψει την πρωτοφανή, αυθαίρετη & καταχρηστική δίωξη των σχολικών καθαριστριών από τη Δημοτική Αρχή, έσπευσε με μεγάλο ζήλο, ως εντολοδόχος του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου να απαντήσει με ένα κατάπτυστο κείμενο ντροπής και σωρείας γεγονότων παραπληροφόρησης.

Εάν κε Τριανταφυλλόπουλε το πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής ήταν η προφύλαξη της σχολικής κοινότητας, τότε γιατί δεν πήρατε Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής για μετατροπή όλων των Σχολικών Καθαριστριών από 3 ώρες σε 6,5 ώρες όπως έπραξαν ο περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας και το Δ.Σ. του Σωματείου μας με ομόφωνη απόφαση κατά τη συνεδρίασή του και στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση των Μελών επικύρωσε και έστειλε σε εσάς την απόφαση;

Εσείς προτιμήσατε να πετσοκόψετε το μισθό δώδεκα γυναικών κρυμμένοι πίσω από το έγγραφο του Υπουργού κου Βορίδη για να μας τιμωρήσετε επειδή ζητήσαμε για πρώτη φορά από τη Δημοτική Αρχή να μας χορηγήσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Είναι εμφανής η σκοπιμότητά σας κε Τριανταφυλλόπουλε να κατηγορείτε τη σφραγίδα ενός Σωματείου με τόσες ψευδείς συκοφαντίες αφού υπηρετείτε με μεγάλο ζήλο τη Δημοτική Αρχή για προσωπικά σας κίνητρα.

Είναι γνωστή στη Διοίκηση του Σωματείου μας η παρέμβασή σας στα Mέλη μας !

Καλούμε το Δήμαρχο Αιγιαλείας να δει  το ΔΑΣΟΣ και όχι το ΔΕΝΤΡΟ!

Καλούμε το Δήμαρχο Αιγιαλείας να σταματήσει την αυθαίρετη, καταχρηστική και τιμωρητική στάση του απέναντι στις σχολικές καθαρίστριες!

 

 

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με αφορμή μία ακόμα απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων μέσω  της βαρύγδουπης -με προφανή ιδιοτελή κίνητρα- καταγγελίας που βρίθει ψευδών ισχυρισμών σχετικά με τη μετακίνηση τεσσάρων εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή που υπηρετούσαν, η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως  πρώτιστο μέλημά μας είναι η προφύλαξη της σχολικής κοινότητας κι στη θέση μας αυτή θα παραμείνουμε αμετακίνητοι αφού για εμάς πρωτεύει η υγεία όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε ότι αφορά τις ενέργειές μας θα πρέπει να τονιστεί ότι  βρίσκουν σύμφωνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία τις εργαζόμενες καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που καταχρηστικά χρησιμοποιούν τη σφραγίδα του Σωματείου.  

Ως προς τα πραγματικά περιστατικά για τη μετακίνηση εργαζομένων θα πρέπει να τονιστεί ότι προκειμένου να αντιστοιχήσουμε τις πραγματικές ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας, επανασχεδιάστηκε η τοποθέτηση των 52 καθαριστριών ορισμένου χρόνου 4ωρης απασχόληση και των 17 αορίστου χρόνου (13 πλήρους 4 μερικής). 

Συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου 2021 το υπουργείο Εσωτερικών μας ζήτησε να καταγράψουμε το σύνολο των σχολικών αιθουσών των σχ. μονάδων αρμοδιότητάς μας στα όρια του δήμου Αιγιαλείας  και να στείλουμε αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο των εργαζομένων ΙΔΑΧ αορίστου χρόνου και τις ώρες εργασίας τους προκειμένου να καταγράψει και να καθορίσει τον αριθμό των εργατοωρών που θα μας ενέκρινε για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη της καθαριότητας.

Μετά την αποστολή των στοιχείων, αριθμό αιθουσών, αριθμό εργαζομένων και το ωράριό τους (κατά την έναρξη του σχ. έτους 2021-2022 υπηρετούν στο δήμο 13 ΙΔΑΧ με πλήρες ωράριο και 4 ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης)  συνολικά 100,5 ώρες, εξεδόθη  η σχετική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ όπου  καθόρισε  τις αντίστοιχες εργατοώρες βάσει των αναγκών στο σύνολο των δήμων της Ελλάδος και συνυπολογίζοντας τις ΙΔΑΧ προέκυψαν για τον δήμο Αιγιαλείας 208 εργατοώρες βάσει των οποίων ο δήμος μας προχώρησε τις 16/8/2021 στην ανακοίνωση για την πρόσληψη 52 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου 4ωρης απασχόλησης. Κατ΄ εφαρμογή των αποφάσεων του υπουργείου έπρεπε οι εργαζόμενες αορίστου χρόνου να καλύπτουν μέσα στο ωάριο τους (πλήρες 6,5 ώρες ) τουλάχιστον 13 αίθουσες αφού η βάση υπολογισμού είναι ανά μισή ώρα μία αίθουσα διδασκαλίας.

Από τις 13 ΙΔΑΧ πλήρους ωραρίου οι 7 υπηρετούσαν σε σχολικές μονάδες που βάσει των ωρών εργασίας κάλυπταν το αντίστοιχο αντικείμενο. Οι 6 οι οποίες και μετακινήθηκαν υπηρετούσαν σε σχολικές μονάδες που δεν κάλυπταν τις αντίστοιχες εργατοώρες και προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στην καθαριότητα προχωρήσαμε μετακινήσεις 6 εργαζομένων. Από τις 6, οι 4 αντέδρασαν και προσέφυγαν δικαστικά με την αίτησή τους προσωρινής διαταγής να απορρίπτεται από το Πρωτοδικείο Αιγίου.

Ως εκ τούτου οποιαδήποτε συκοφαντική αναφορά επιχειρείται στο πρόσωπο τόσο του δημάρχου όσο και του αντιδημάρχου Παιδείας, προκαλεί την κοινή λογική καταδεικνύοντας και τη σκοπιμότητα μιας ελάχιστης μειοψηφίας εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα που χρησιμοποιούν ατυχώς τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα.