Σχολεία και τοπικές αρχές τιμούν τον πλανόδιο φωτογράφο Νίκο Τρίψα

«Ο Νικολάκης της καρδιάς μας»

 Μια μεγάλη τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη σ’ έναν από τους τελευταίους πλανόδιους φωτογράφους της Ελλάδας συνδιοργανώνουν το 1ο και το 4ο Γυμνάσιο Αιγίου μαζί με φορείς της περιοχής. Η πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές και στους καθηγητές της Ορχήστρας και της Χορωδίας των δύο σχολείων καθώς και της ομάδας «Πράσινοι Φίλοι».

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες με στόχο να παρουσιαστεί η 65χρονη πορεία του Αιγιώτη καλλιτέχνη που συνεχίζει ακόμα και σήμερα στα 86 του χρόνια να είναι ένας ενεργός και δραστήριος φωτογράφος του δρόμου. Ο Νικολάκης αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες φιγούρες ανθρώπων στην Αιγιάλεια και το φωτογραφικό του αρχείο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950 παρουσιάζει την ιστορία της περιοχής. Η ζωή του, από τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέχρι σήμερα, παρουσιάζεται μέσα από συνεντεύξεις, βίντεο και τραγούδια με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από τα δύο Γυμνάσια του Αιγίου.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στον κινηματογράφο «Απόλλων» με ελεύθερη είσοδο. Οργανώνεται με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας του Δήμου Αιγιαλείας, της ΔΗΚΕΠΑ και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.