Συστάθηκε η Ένωση Ελλήνων Ακαδημαϊκών Μ. Βρετανίας

ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΙΟΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΜΗ ΠΡΟΔΡΟΜΑΚΗ

Την εποχή της κρίσης και της ελληνικής εξαθλίωσης οι Έλληνες δε σταματούν να δημιουργούν και να βοηθούν ο ένας τον άλλον.

Μπορεί η νεολαία να καταφεύγει στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο, αλλά ποτέ δεν ξεχνά τη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε και πάντα παλεύει γι΄ αυτή.

Screen Shot 2016-02-07 at 20.46.30Πρόσφατα ιδρύθηκε  η Ένωση Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Μεγάλης Βρετανίας, όπου δύο Αιγιώτες Ακαδημαϊκοί οι Κώστας Ανδριοσόπουλος (Αν. καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Ενεργειακής Οικονομίας και Δ/ντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης στο ESCP Europe Business School στο Λονδίνο) και Θέμης Προδρομάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Νανοτεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο του Southampton) , αποτελούν τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης.

Η Ένωση Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Μεγάλης Βρετανίας (ΣΣΕ-GB) είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Συνδέει περισσότερο από 2.200 ακαδημαϊκούς – ελληνικής καταγωγής – που εργάζονται στα Βρετανικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, με ακαδημαϊκούς στην Ελλάδα, φοιτητές και φιλέλληνες από όλο τον κόσμο.

Οι στόχοι της Ένωσης (ΣΣΕ) είναι:

– Η προώθηση των υψηλότερων ακαδημαϊκών αρχών, προς όφελος της διεθνούς Ελληνικής κοινωνίας και κουλτούρας.

– Η συνεργασία  με ακαδημαϊκούς, κρατικούς και ιδιωτικούς θεσμούς στην Ελλάδα, την Μεγάλη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

– Την παροχή ενός φόρουμ για την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών.

– Την παροχή πληροφοριών και βοήθειας στους έλληνες φοιτητές (οι οποίοι είναι πάνω από 20.000 το χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο), ώστε να βοηθηθούν και να προσαρμοστούν στο νέο Ακαδημαϊκό περιβάλλον.

– Την οργάνωση, ακαδημαϊκών, κοινωνικών και άλλων προωθητικών εκδηλώσεων, βοηθώντας με κάθε τρόπο την οικονομία στην Ελλάδα, την ακαδημαϊκή πρόοδο και την προώθηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Η Ένωση Ακαδημαϊκών, πραγματοποιεί την πρώτη της εκδήλωση την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 17.30, στο “Ελληνικό Κέντρο” στο Λονδίνο, παρουσία του Έλληνα υφυπουργού εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη καθώς και του πρέσβη της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Κων/νου Μπίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ήδη το ενδιαφέρον Ελλήνων ακαδημαϊκών είναι πολύ μεγάλο.

Τέτοιες πρωτοβουλίες, είναι πραγματικά αξιέπαινες και δείχνουν ότι ο καθένας από τον κλάδο του μπορεί να συμβάλλει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.