ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου: «Τα τεχνάσματα των «αρίστων», βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας»

-«Το επιτελικό κράτος των «αρίστων», δείχνει για άλλη μια φορά την πρόθεσή του να καταργήσει στην ουσία την διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας όπου περιλαμβάνει το νοσοκομείο Αιγίου και το νοσοκομείο Καλαβρύτων» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγιου σε ανακοίνωσή του και αναφέρει:

-«Έτσι, καινοτομώντας σε παγκόσμια πρώτη, καταργεί ουσιαστικά «με τεχνάσματα» τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων μη διορίζοντας τα τρία μέλη που προβλέπεται από το νόμο, με αποτέλεσμα να μην παίρνονται αποφάσεις ζωτικής σημασίας (πληρωμή εφημεριών, υπερωριών κ.ά.) από το Δ.Σ., αλλά από διορισμένες κυβερνητικές μαριονέτες, κατ’ εντολή με μια σειρά αναθέσεων, όπως αυτοί γνωρίζουν από παλιά, πιστοί στο δόγμα της διάλυσης τού δημοσίου δωρεάν καθολικού συστήματος υγείας.

Φυσικά δεν μας εκπλήσσουν, τα τεχνάσματα των «αρίστων», άλλωστε είναι μια τακτική που την εφαρμόζουν σε πολλούς τομείς.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στόχος είναι η κατάργηση με κάθε τρόπο της δημόσιας δωρεάν υγείας και στήριξη των ιδιωτών.

Για το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου – Καλαβρύτων), επανέρχονται σιγά σιγά τα σενάρια που είχαν εκφραστεί μέχρι το 2015, για κατάργηση στην ουσία της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, επιβάλλεται να ορθώσουμε το ανάστημά μας όλοι οι Αιγιαλείς και να υπερασπιστούμε το δημόσιο νοσοκομείο μας. Να απαιτήσουμε την αναβάθμισή του με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών και νοσηλευτών), γιατί η σημερινή του λειτουργία δυστυχώς αφέθηκε πάλι στον “πατριωτισμό” γιατρών και νοσηλευτών, όπως και πριν το 2015.

Δεν θέλουμε απλά ένα νοσοκομείο «ανοιχτό».  Θέλουμε και απαιτούμε ένα νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό.

Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα τους, υπερασπιζόμενοι κυριολεκτικά και ουσιαστικά την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ΑΙΓΙΟΥ