Συντονισμός ελέγχων στην αγορά της Π.Ε. Αχαΐας εν όψει της εορταστικής περιόδου

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Οι έλεγχοι θα γίνουν από μικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας συνεπικουρούμενοι όπου χρειαστεί από ένστολους. Παράλληλα ο ΕΦΕΤ με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας θα πραγματοποιήσει στοχοποιημένους ελέγχους στα σημεία πώλησης τροφίμων, κυρίως σε καταστήματα ειδών διατροφής, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κατεψυγμένων τροφίμων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και καταστήματα τυροκομικών. Στόχος των ελέγχων είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εμπεδώνοντας πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

Ο κ. Μπονάνος μεταξύ τόνισε μεταξύ άλλων: «Βασική μέριμνά μας είναι η προστασία του καταναλωτή και η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά της Αχαΐας είναι σε γενικές γραμμές ασφαλή και ποιοτικά. Σκοπός μας είναι να περιστείλουμε μεμονωμένα φαινόμενα είτε διοχέτευσης αλλοιωμένων προϊόντων στην αγορά, είτε και αισχροκέρδειας. Έχουμε εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς ελέγχου αλλά και στους επαγγελματίες σε μία δύσκολη υγειονομικά εποχή ότι θα λειτουργήσουν υπεύθυνα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας την εκπροσώπησε ο Αστυνομικός Δ/ντής, Βασίλειος Σαράτσης και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Δημήτριος Διονυσόπουλος, από τον ΕΦΕΤ ο Ν. Νιφόρας, οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα ο Χ. Παπασημακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Γ. Πλώτα, Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας, ο Κων/νος Κόλαρης, Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξης, η Σοφία Συμεωνίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, ο Α. Αλεξόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Αχαΐας και η Χαρά Οικονόμου, Προϊσταμένη Δ/νσης Κτηνιατρικής.