Συνεχίζονται τα μηνύματα υποστήριξης της πρωτοβουλίας του Δήμου Καλαβρύτων για την Αϊτή

Συνεχίστηκαν όλη την εβδομάδα τα μηνύματα υποστήριξης φορέων της Αυτοδιοίκησης, απ’ όλη την χώρα, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Καλαβρύτων με σκοπό την ανέγερση δομής κοινωφελούς χαρακτήρα στην Αϊτή, ως έμπρακτη κίνηση ανταπόδοσης του χρέους μας προς την χώρα που πρώτη -απ’ τον διεθνή περίγυρο της εποχής- αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Παράλληλα, ο Δήμος Καλαβρύτων ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας, με την συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τη Γενικής Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στόχος του Δημάρχου Καλάβρυτων Θανάση Παπαδόπουλου είναι το επόμενο διάστημα να σχηματοποιηθεί και να οριστικοποιηθεί η πρόταση για την ανέγερση μιας Επαγγελματικής Σχολής στην βόρεια πλευρά της Αϊτής. Πρόταση που, όπως είναι γνωστό, έχει επεξεργαστεί ο άμισθος συνεργάτης του Δήμου Καλαβρύτων Νίκος Κοσμάς -με θητεία στον Ο.Η.Ε. και συμμετοχή παλαιότερα σε δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα στην Αϊτή- και η οποία παρουσιάστηκε αναλυτικά στην Τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Καλαβρύτων συνάντησε σημαντική υποδοχή, με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα ενημέρωσης τόσο τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας, όσο και πανελλήνιας απήχησης. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά  στο in.gr όπου, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι «όποιος λησμονεί εκείνους που του στάθηκαν στις δυσκολίες και δεν ανταποδίδει όταν χρειάζεται η δική του βοήθεια, τότε δεν θα βρει ποτέ την εσωτερική του γαλήνη. Ο Δήμος Καλαβρύτων έχει επίγνωση και ανταποδίδει στην δοκιμαζόμενη Αϊτή την υπερβατική της δράση στην Ελληνική Επανάσταση».