Συνελήφθη ο σύντροφος Τζιχαντίστριας, που μαχαίρωσε αστυνομικό στο Ανόβερο

Αστραπιαία ήταν τα αντανακλαστικά των ελληνικών Αρχών στην δεύτερη απανωτή περίπτωση, γνωστού υπόπτου για εξτρεμιστική δράση που αποπειράθηκε να διασχίσει τα σύνορά μας, με τελικό προορισμό την Τουρκία και πιθανόν συνδέσμους του ISIS που εδρεύουν στον Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη στα ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου ένας νεαρός Γερμανός συριακής καταγωγής, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις γερμανικές Αρχές ότι δεν ανέφερε σε αυτές  σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια.

Πρόκειται για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε βάρος Γερμανού αστυνομικού στο Ανόβερο, τον περασμένο Φεβρουάριο, την οποία πραγματοποίησε η 16χρονη Γερμανία μαροκινής καταγωγής σύντροφός του, η οποία όπως προέκυψε, εκτελούσε διαταγές του ISIS και είχε ενταχθεί σε αυτόν σε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν την επίθεση, για την οποία και έλαβε σχετικές οδηγίες.

Συγκατηγορούμενός της για υπόθαλψη και για απόκρυψη των όσων γνώριζε ήταν και ο νεαρός που καταδικάστηκε γι αυτό τον περασμένο Αύγουστο, όπως και η σύντροφός του που οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο νεαρός Γερμανοσύρος φαίνεται πως αποπειράθηκε πρώτα να περάσει τα βουλγαρικά σύνορα για την Τουρκία, δίχως να τα καταφέρει και δοκίμασε την τύχη του μέσω Ελλάδας, όμως το σύστημα SIS «χτύπησε» αμέσως και αφού παρακολουθήθηκε, συνελήφθη αμέσως και αναμένεται να εκδοθεί πίσω στην Γερμανία, αφού εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις δύο 24ωρα πριν, είχε συλληφθεί και ο 49χρονος Γάλλος μουσουλμάνος στην Ασπροβάλτα, μετά από μία περιπετειώδη παρακολούθηση και συμπλοκή με τους αστυνομικούς, σε βάρος του οποίου, οι γαλλικές Αρχές είχαν ασκήσει περιοριστικά μέτρα με την επίθεση στο Μπατακλάν, εξαιτίας των ύποπτων επαφών του με εξτρεμιστές ισλαμιστές.