Συνελήφθη η αιγιώτισσα Αγγελική, συνεργός του Ξηρού, στη Σαλαμίνα

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή της Σαλαμίνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η 22χρονη καταζητούμενη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Η Σπυροπούλου οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και εντός της ημέρας θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.

Η 22χρονη εικάζεται πως λειτουργούσε ως σύνδεσμος μεταξύ του Ξηρού και των Πυρήνων της Φωτιάς.

Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι εκείνη που είχε νοικιάσει τη δεύτερη γιάφκα του αρχιτρομοκράτη στο Λουτράκι.

Της αποδίδεται επίσης σημαντικός ρόλος στο χτύπημα που προετοίμαζε ο Ξηρός, καθώς φέρεται να είχε κάνει την κατόπτευση του χώρου των φυλακών Κορυδαλλού.

Είναι τέλος μία από τις δυο γυναικείες παρουσίες τις οποίες έχουν καταγράψει οι γείτονες του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο.

Υπενθυμίζεται πως στη Σαλαμίνα συνελήφθη χθες Κυριακή και μια 36χρονη, η οποία δεν αποκλείεται να έκρυβε την καταζητούμενη Αγγελική.

Εν τω μεταξύ, εντός της Δευτέρας οδηγούνται στον ανακριτή ένας 32χρονος που είχε συλληφθεί το Σάββατο με ένα ακόμη άτομο.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τρία άτομα, εκ των οποίων δύο άντρες 39 και 32 ετών και μία γυναίκα 36 ετών, που φέρονται ως «συνεργοί» του Ξηρού και των έγκλειστων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως ο 39χρονος με το κωδικό όνομα «Ιάσονας», που συνελήφθη στο Γαλάτσι, είναι παλιό ίσως και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο οποίος, εκτός από τον άμεσο επιχειρησιακό ρόλο που θα είχε στο σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού, φέρεται να έχει και σημαντική θέση στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το γενετικό υλικό του 39χρονου με υλικό που είχε βρεθεί σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρεις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ