Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για διάπραξη κλοπών σε οικίες και καταστήματα – Η λεία τους ξεπερνά τις 20.000 ευρώ

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε οικίες και καταστήματα

Οι δράστες αφού εντόπιζαν τους «στόχους» χρησιμοποιούσαν ανήλικους συνεργούς τους, στους οποίους έδιναν εντολή να διαπράττουν τις κλοπές

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά κλοπές με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (1-3-2018) το απόγευμα στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40 και 26 ετών, καθώς και δυο ημεδαπά αγόρια, ηλικίας 14 και 11 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία,  για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις 24/8/2017 έως και χθες 1/3/2018, δεκαεπτά κλοπές σε οικίες και καταστήματα, σε περιοχές της Ναυπάκτου.

Σημειώνεται ως προς την μεθοδολογία των δραστών ότι, ο 40χρονος και ο 26χρονος, αφού εντόπιζαν τις οικίες και τα καταστήματα «στόχους», έδιναν εντολή στους δυο ανήλικους συνεργούς τους να διαπράττουν τις κλοπές και στη συνέχεια να τους παραδίδουν τα κλοπιμαία.

Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (17.905) ευρώ, διάφορα κοσμήματα,  τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα πιστόλι σκοποβολής με (500) σφαίρες.

Επίσης, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των δυο ανήλικων δραστών, για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους δράστες και στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους κατόχους τους, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο μεταφοράς για την διάπραξη των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας.