Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση, με την ευκαιρία της επικείμενης λήξης της αντιπυρικής περιόδου στις 31/10/2021.

Αφού πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν όλοι οι φορείς με σκοπό την διευκόλυνση της επιχειρησιακής δράσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τόνισε:

 «Κοινός στόχος μας είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της περιφερειακής μας ενότητας. Η κλιματική αλλαγή έδειξε και στην περιοχή μας τα δόντια της, με την εκδήλωση των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Όμως με την συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποφύγαμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον τον Αύγουστο τις μισές μέρες είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, και η ετοιμότητα των δυνάμεων της πυροσβεστικής, των εθελοντικών ομάδων και όλων των φορέων, με την γενναία παρουσία τους στο επιχειρησιακό πεδίο, απέτρεψαν σημαντικές καταστροφές.

Ενόψει του χειμώνα πρέπει να δράσουμε συντονισμένα προληπτικά, ο κάθε εμπλεκόμενος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα που θα φέρουν σε κίνδυνο τους πολίτες της περιοχής μας.

Στην  περιφερειακή μας ενότητα έχουμε ήδη προβεί σε καθαρισμούς ποταμών και χειμάρρων σε  τουλάχιστον 11 σημεία, με σκοπό την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα ώστε να ανταπεξέλθουμε στη μεγάλη αποστολή που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της περιοχής μας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου,  Δημήτριος Δριβήλας Περιφερειακός Σύμβουλος, Ευσταθία Γιαννιά, Συντονίστρια Πολιτικής προστασίας ΠΔΕ, Νικόλαος Γυφτάκης Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ, Ιωάννης Μπάφας Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Αριστοτέλης Κορκός Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Θεόδωρος Τζόλας, Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων ΠΔΕ, Αλεξία Καρδαρά, Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Δ. Πατρέων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Δ. Πατρέων,  Γεώργιος Ρούσσος, Γενικός Γραμματέας Δήμου Αιγιαλείας,  Θεόδωρος Μπαρής, Δήμαρχος Ερυμάνθου, Βασίλειος Κανελλόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Ζήσιμος Ζησιμόπουλος, Βοηθός Δημάρχου, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καλαβρύτων,  Ιωάννης Σταθούλιας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, οι υπολοχαγοί Ιωάννης Αθανασόπουλος και Γεώργιος Πναγιωτόπουλος, από το ΚΕΤΧ Πάτρας, ο Υποπλοίαρχος Στέφανος Τσαγγέτας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, Λουκάς Μούτσελος, Διοικητής Π.Υ. Αχαΐας, Κωνσταντίνος Καρζής από την 6η ΥΠΕ και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος από την Διεύθυνση Δασών Αχαΐας.

Επίσης, παρέστησαν και μέλη εθελοντικών οργανώσεων