Συνδρομή του Δήμου Αιγιαλείας στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στα Μάρμαρα Αιγείρας

Επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μάρμαρα Αιγείρας, που επεκτάθηκε γρήγορα και απείλησε παρακείμενες αγροτικές ιδιοκτησίες.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσπευσε με 3 οχήματα από Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας, 3 οχήματα από Αίγιο και 4 από Πάτρα, μαζί με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, δηλαδή συνολικά με 30 πυροσβέστες. Η επιχείρηση κατάσβεσης, που τελούσε υπό τον συντονισμό υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας και Αιγίου, στέφθηκε με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού η φωτιά κατέκαψε θαμνώδη βλάστηση μερικών στρεμμάτων σε σημεία δύσβατα.

Ο Δήμος Αιγιαλείας συνέδραμε με δύο μηχανήματα, ένα χωματουργικό και μία υδροφόρα, που επιστράτευσε το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της ανοιχτής γραμμής συνεργασίας με τα τοπικά σώματα ασφαλείας.

Για τη διερεύνηση της αιτίας της πυρκαγιάς έχει αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Αιγίου.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραΐσκος σημειώνει: «Οι πολίτες, κάθε περίοδο του χρόνου και ειδικότερα αυτή την εποχή της καύσης κλαδοδεμάτων, θα πρέπει να τηρούν όλους τους προβλεπόμενους κανόνες και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά τις αγροτικές τους εργασίες. Μια απροσεξία μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά».