Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου: “Συμμετέχουμε μαζικά στην πορεία κατά της ανεργίας!”

Κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγίου στην πορεία των 220 χιλιομέτρων, από την Πάτρα ως το σύνταγμα, για την ανεργία

  • “Το διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγίου χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και την αγωνιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ηγηθούν στην πορεία των 220 χιλιομέτρων, από την Πάτρα στην Αθήνα, ενάντια στην ανεργία που μαστίζει την περιοχή της Αχαΐας και που βασανίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία στήριξης στον αγώνα της εργατικής τάξης, η οποία μαστίζεται από υψηλή ανεργία που φτάνει 40% στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Σήμερα χιλιάδες είναι αυτοί που υποαπασχολούνται ή δουλεύουν με μισθούς για ένα ξεροκόμματο ή κάτω από άθλιες συνθήκες δουλειάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στα Εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τη μείωση μισθών και μεροκάματων, με νέο συνδικαλιστικό νόμο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών με στόχο να μονιμοποιήσουν την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό, με νέες μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αφαιρώντας το δικαίωμα της σύνταξης από τις νεότερες γενιές, Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της τάξης μας, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Δίπλα σε αυτά εξαπολύουν καταιγίδα φοροαφαίμαξης του λαού μας, ύψους 14 δις. Ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ, νέων φόρων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να πάρουμε τη υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας στα δικά μας χέρια!
Καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο των Κατασκευών, στον οποίο η ανεργία φτάνει σε ποσοστά που αγγίζουν το 90%, να διεκδικήσουν ζωή ανάλογη των δυνατοτήτων της εποχής μας! Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη. Χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία, οργανώνουμε της πάλη μας ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντα τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ.

Μαζικά, μαχητικά, να δημιουργήσουμε ένα εργατικό λαϊκό τείχος αντίστασης, να πορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 3 Απρίλη ενάντια στην ανεργία.

Απαιτούμε – διεκδικούμε:

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
  • Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. Επαναφορά της 13ης και 14η2 σύνταξης.

Συμμετέχουμε μαζικά στην πορεία!
Ανοίγουμε μέτωπο την ανεργία και στη μήτρα που τη γεννά! ”