Συναντήσεις Καλογερόπουλου με φορείς για θέματα δημοτικής πολιτικής

Συναντήσεις για θέματα δημοτικής πολιτικής είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με εκπροσώπους αρμοδίων φορέων. Μετά την επικοινωνία που είχε με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αιγίου και τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης για θέματα αρμοδιότητάς τους, επισκέφθηκε τον υπεύθυνο του μοναδικού πλέον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, κ. Σπύρο Τραχάνη, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τις θέσεις του, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού το Δ.Σ του Φορέα έχει πλέον μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου την αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων και του Δήμου Αιγιαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχία των πολιτών της Αιγιάλειας.

Ανταλλάχθηκαν επί μακρόν απόψεις σε κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε την αντιμετώπιση του προβλήματος της περιοχής μας από το Φορέα με το καλύτερο δυνατό τρόπο και την προετοιμασία της συνεργασίας μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Παράλληλα είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών κ. Σία Αναγνωστοπούλου, από την οποία ζήτησε τις απαιτούμενες θεσμικές παρεμβάσεις της και ως κυβερνητικής βουλευτού της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σε θέματα της περιοχής μας. Η αν. υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καλογερόπουλο για την πλήρη στήριξη της στα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Αιγιαλείας.

Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε το συνεχές ενδιαφέρον και την υποστήριξη της εν όψει της Διαβούλευσης για τις επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία (Πανεπιστημιακά ιδρύματα – ΑΤΕΙ) με κύριο στόχο όχι μόνο τη διατήρηση των Τμημάτων που λειτουργούν στο Αίγιο αλλά και την αύξηση τους.