Συνέχιση λειτουργίας μέχρι 31/12/25 του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας

Συνέχιση λειτουργίας μέχρι 31/12/25 του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας – 

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025 θα συνεχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος ενέταξε στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» τη συγκεκριμένη πράξη, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με συνολικό προϋπολογισμό 329.000 ευρώ.

Το Κέντρο Κοινότητας με την κινητή του μονάδα είναι μία δράση με καινοτόμα χαρακτηριστικά που λειτουργεί ως συμπληρωματική δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η δράση υλοποιείται με προσωπικό που αποτελείται από τέσσερις Κοινωνικούς Λειτουργούς, έναν ψυχολόγο και έναν οδηγό για την κινητή μονάδα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, αφού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την αγαστή συνεργασία που έχει μεταξύ τους αναπτυχθεί, τονίζει τα εξής: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο για ένα δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, έναν δήμο που έχει στο κέντρο του τον δημότη και τις ανάγκες του, που αγκαλιάζει τους αδύναμους, στηρίζει όσους χρειάζονται βοήθεια και είναι δίπλα στους πολίτες αλλά και στον κάθε ένα ξεχωριστά. Ως δημοτική αρχή, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε δράσεις και παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τη δημιουργία και λειτουργία ενός πλέγματος κοινωνικών δομών με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών».