Συνέντευξη Τύπου από το Σύλλογο “΄Αγιο Νικόλαο” για φλέγοντα θέματα για την Αλυκή

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.  παραχωρεί την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι στο cafe “Bongo’s” στην παραλία Αλυκής ο Σύλλογος Αλυκής Αιγίου με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει στο στόχαστρο την ιδιωτικοποίηση 90 παραλιών σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και παραλίες της Αιγιάλειας καθώς και άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει.

 Βασικό θέμα θα είναι η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, για κατασκευή γλίστρας ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών στην μικρή παραλία του ‘Αγίου Νικολάου’, έναντι της γραφικής εκκλησίας του ‘Αγίου’.

Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την επιτροπή αγώνα των κατοίκων της παραλίας ‘Αγίου Νικολάου’ Αιγίου.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

ΠΡΟΣ

1) κ. Υπουργό Οικονομικών
2) Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.
Κοιν: Βουλευτές Ν. Αχαΐας

Με μεγάλη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι στις ακτές που βρίσκονται προς πώληση, σύμφωνα με την ¨λίστα ΤΑΙΠΕΔ¨ είναι και οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής μας ήτοι Αλυκή, Ροδοδάφνη (Άκολη), Κριός Αιγείρας.
Είναι οι παραλίες όπου σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας τις χρησιμοποιεί. Μέσα στα πλαίσια του προδήλως αντισυνταγματικού νόμου που προωθείτε, φθάνετε στο επαίσχυντο σημείο να εμποδίσετε τους κατοίκους της Αιγιαλείας από το αυτονόητο:
Την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες!!!
Το άρθρο 24 του Συντάγματος ρητά και χωρίς δυνατότητα παρερμηνείας αναφέρει: ¨Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και ΔΙΚΑΙΩΜΑ του καθενός.¨
Είναι αδιανόητη η μεθόδευση που επιχειρείτε για ιδιωτικοποίηση παραλιών και αποστερείτε της ελεύθερης χρήσης τους, τους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας.
Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να θέσετε υπό αίρεση το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης και δωρεάν χρήσης από τους πολίτες του αιγιαλού και της παραλίας.
¨Έχοντας ερωτευτεί και κατοικήσει αιώνες μες στη θάλασσα έμαθα γραφή και ανάγνωση¨ αναφέρει ο Ελύτης καταδεικνύοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο ότι την ελευθερία μας ορίζει η θάλασσα. Την ελευθερία μας δεν την διαπραγματευόμαστε.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου στην περίπτωση που προβείτε σε οποιαδήποτε διαδικασία πώλησης των ακτών της περιοχής μας, θα προχωρήσει άμεσα στην άσκηση όλων των ένδικων μέσων που απαιτούνται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας για να διεκδικήσει το αυτονόητο: ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ.
Σας καλούμε άμεσα όπως:
1) Αποσύρετε από την ¨λίστα¨ τις παραλίες της περιοχής μας η χρήση των οποίων, από όλους εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη.
2) Οι κ.κ. Βουλευτές στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να προστατευτούν οι παραλίες της περιοχής από τυχόν δρομολογημένες διαδικασίες πώλησής τους.

Αίγιο, 27/05/2014
Εκ του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.