Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με αντιπροσωπεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

2018.06.12 @ Ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα.

Με αντικείμενο τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του Μεσογειακού Κυπέλλου Ανοικτής Θάλασσας,που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα, 27-29 Ιουλίου 2018, αντιπροσωπεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδαςεπισκέφθηκε την Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρα, προκειμένου να τον ενημερώσει και να ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας.

Πρόκειται για αθλητικά γεγονότα που οργανώνονται από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και τηΝαυταθλητική Ένωση Πατρών. Στις διοργανώσεις συμμετέχει ο Έλληνας  Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ως τεχνικός υπεύθυνος της ΚΟΕ για το OpenWater.

Κατά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε διεξοδικά  για το περιεχόμενο των δύο σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων που προγραμματίζονται στην Πάτρα, στους οποίους προβλέπεται  να λάβουν μέρος τουλάχιστον 200 έλληνες αθλητές και 100 ακόμη από όλες τις χώρες της Μεσογείου, ενώ μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς υπολογίζεται ότι θα βρεθούν στην πόλη περί τα 500 άτομα.

 

Συζητήθηκαν οι υποδομέςπου χρειάζεται να διαμορφωθούν στο Βόρειο Λιμάνιτης Πάτρας, προκειμένου να διεξαχθούν οι δυο διοργανώσεις, οι οποίες και αποτελούν “test events”, για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019.

 Ο κ. Κατσιφάρας μετέφερε τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που αναδεικνύουν τη Δυτική Ελλάδακαι πρόσθεσε πως φέτος και του χρόνου φιλοξενούνταισημαντικά γεγονότα: Η Γενική Συνέλευση των Παράκτιων Περιφερειών της Μεσογείουστις 28 και 29 Ιουνίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το Μεσογειακό Κυπέλλου Ανοικτής Θάλασσας, αλλά και οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019, που τοποθετούν την Πάτρα ανάμεσα στα μεγάλα Μεσογειακά κέντρα.

 

Απ. Κατσιφάρας: Ηπροσήλωσηστην προσπάθεια 

 είναι ο μοναδικός δρόμος για την επιτυχία

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Γιαννιώτη, ο Περιφερειάρχης τον υποδέχτηκε, τονίζοντας του ότι βρίσκεται στην Περιφέρεια, στην επικράτεια της οποίας βρίσκεται η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχαία Ολυμπία, ενώ αναφερόμενος στη σπουδαία ολυμπιακή διάκριση που πέτυχε στη Βραζιλία, το 2016, ο Περιφερειάρχης, σχολίασε: «Μας δίδαξε τι θα πει προσπάθεια.Μας απέδειξε ότι η προσήλωση στην προσπάθεια  είναι ο μοναδικός δρόμος για την επιτυχία.Από το ψηλό σκαλί του βάθρου του Ολυμπιονίκη, μας δίδαξε τη σεμνότητα».

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο τεχνικός διευθυντής ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας,ο πρόεδρος ΝΕΠ Μανώλης Τζουραμάνης, ο τεχνικός σύμβουλος ΚΟΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Βασιλείου και ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος ως εκπρόσωπος  ΠαράκτιωνΜεσογειακών Αγώνων 2019.