Συνάντηση Καλογερόπουλου με βουλευτές του νομού Αχαΐας για καίρια θέματα της Αιγιάλειας

Τη διάθεσή τους για αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, σε κλίμα σύμπνοιας πέρα και πάνω από κομματικές αποχρώσεις και με στόχο τη διεκδίκηση επίλυσης αρκετών ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Αιγιαλείας, επικύρωσαν οι πέντε βουλευτές Αχαΐας που συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, το απόγευμα της Κυριακής στο γραφείο του.

Η σύσκεψη, που είχε διάρκεια περίπου 2 ωρών, εξελίχθηκε σε έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ της δημοτικής αρχής και των συμμετεχόντων βουλευτών, δηλαδή του πρώην πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου (που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης) και των κ.κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, Άγγελου Τσιγκρή, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος έθεσε επί τάπητος τα σημαντικότερα ζητήματα για τα οποία χρειάζεται η στήριξη των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να πάρουν το δρόμο της διευθέτησής τους και έτσι να δοθεί αναπτυξιακή πορεία στην Αιγιάλεια. Ειδικότερα, έγινε κατ’αρχάς αναφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα αλλά και τον σχεδιασμό για το μέλλον βάσει του Εθνικού Σχεδιασμού, λαμβάνοντας τα εύσημα από τους βουλευτές για τους μέχρι τώρα χειρισμούς. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της Δ.Ο.Υ. και του Τελωνείου Αιγίου, που έχουν αποδυναμωθεί από πλευράς προσωπικού, ενώ συζητήθηκε ευρέως και το ζήτημα της παραμονής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο. Επίσης, σημειώθηκε η ανάγκη διάθεσης κονδυλίων εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για την πληρωμή του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων σε πλήρες ωράριο, όπως απαιτείται για τη διαφύλαξη της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατ’επέκτασιν της δημόσιας υγείας.

Άλλα θέματα που τέθηκαν υπόψιν των βουλευτών ήταν η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η ασφαλής μετάβαση επιβατών στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου που αυτή τη στιγμή είναι και ο τερματικός σταθμός της Δυτικής Ελλάδας, η αναγκαιότητα χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών έργων ειδικά σε «κόκκινα» σημεία του νέου εθνικού και σιδηροδρομικού δικτύου (που βεβαίως είναι αρμοδιότητα των κατασκευαστριών εταιρειών), το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο των παραλιακών οικισμών της Αιγιάλειας, οι κατολισθήσιμοι οικισμοί, η οδική σύνδεση του νέου λιμένα Αιγίου με την Ολυμπία Οδό και η ανάγκη ενίσχυσης της επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Φωκίδας.

Όλοι οι βουλευτές που συμμετείχαν, κατά τις τοποθετήσεις τους υποσχέθηκαν να αξιοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται πως μαζί με τον δήμαρχο, παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Γιδά και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (και με την ιδιότητά του ως επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις»). Οι επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων δεν ήταν παρόντες, καίτοι είχαν προσκληθεί.