Συνάντηση στην Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες για τη νέα σχολική χρονιά

Συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας με το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης κ.Κωνσταντίνο Κόλλαρη ,τους υπεύθυνους του Τμήματος Μεταφορών της Περιφέρειας και τους Διευθυντές των δομών Ειδικής Αγωγής στην Αιγιάλεια, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η οργάνωση των δρομολογίων για τη σχολική χρονιά 2017-18,έτσι ώστε κανένα παιδί με Ειδικές ανάγκες να μη μείνει εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Από την Αιγιάλεια έδωσαν το παρόν καθώς και τις εκτιμήσεις τους ,ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Κ κ .Χρήστος Μαράντης, η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ.Πόπη Σωτηροπούλου και η Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου κ.Αθηνά Σκανδάμη, εκπροσωπώντας το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης των προβλημάτων των παιδιών με Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο κ.Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι το έργο της μεταφοράς θα δημοπρατηθεί άμεσα ,αμέσως μετά το πέρας των εγγραφών .

Γενικότερα για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο κ.Κόλλαρης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει με βάση τον προγραμματισμό που είχε ζητηθεί από τους Διευθυντές και Προϊστάμενους σχολικών μονάδων, με στόχο να αρχίσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά και να λήξει η ταλαιπωρία μαθητών και γονέων.