Συμπαράσταση σωματείων της Αιγιάλειας στην κινητοποίηση των Υγειονομικών του Νοσοκομείου Αιγίου

Στην κινητοποίηση των υγειονομικών την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 συμπαραστέκονται σωματεία της Αιγιάλειας, τονίζοντας ότι “το νοσοκομείο του Αιγίου είναι και αυτό ενταγμένο στη κυβερνητικές πολιτικές της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, όλα τα τελευταία χρόνια.  Το νοσοκομείο λειτουργεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και με υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία. Οι συμβάσεις οριζόμενου χρόνου λήγουν τις 31/3/24 και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει εργολάβους στα νοσοκομεία. Μαζί στον αγώνα για ενίσχυση του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου Αιγίου” αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση και υποστηρίζουν:

    – “Το Υπουργείο Υγείας και οι Υγειονομικές Περιφέρειες για να «μπαλώσουν» τις   καταστάσεις  μετακινούν  υγειονομικό προσωπικό από άλλα νοσοκομεία αποδυναμώνοντας τα. 

      Συμπαραταχτήκαμε, μαζί με άλλους  φορείς της Αιγιάλειας, στον αγώνα των υγειονομικών. Ήμασταν  δίπλα τους στις συγκεντρώσεις τους στο νοσοκομείο, στην απεργίες τους, και εν μέσω πανδημίας, για ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικούς μόνιμους διορισμούς υγειονομικών και άλλων εργαζομένων, για αναβάθμιση του νοσοκομείου Αιγίου και μονιμοποίηση των ΣΟΧ και των επικουρικών.    

     Μόνο με τη διεκδίκηση μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής, και στο τομέα της υγείας, θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

   Καλούμε  στους εργαζόμενους τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες  της Αιγιάλειας,  το υγειονομικό κίνημα,  να ορθώσουν το ανάστημά τους και να  διεκδικήσουν :

 – Καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά ενίσχυση  του ώστε να καλύψει της αυξανόμενες ανάγκες της Ανατολικής Αχαΐας.                                      

  – Καμία μετακίνηση προσωπικού. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού                                                                                    

– Μονιμοποίηση των συμβασιούχων ΣΟΧ  και των επικουρικών.ΟΧΙ στους εργολάβους.                                                                                                 

–  Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές του ΕΣΥ. Ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΙΓΙΟΥ