Αίγιο: Κεντρική εκδήλωση για το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τον “γάμο ομόφυλων ζευγαριών” και την τεκνοθεσία

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ανακοινώνει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα αυτής ότι, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του λαού του Θεού σχετικά με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τον “γάμο ομόφυλων ζευγαριών” και την τεκνοθεσία, διοργανώνει, σε συνεργασία με την ΓΕΧΑ Αιγίου, τη Χριστιανική Ένωση Αιγίου, τον Σύλλογο Πολυτέκνων και τον Σύλλογο Τριτέκνων Αιγίου, κεντρική Εκδήλωση στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» της πόλεως του Αιγίου, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης των τριών Αγίων γυναικών, μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμέλειας, Νόννας και Ανθούσης, και ώρα 18.30, με ομιλήτριες:

  1. Την κυρία Αρχοντούλα Ρέλλα, Φιλόλογο, συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία θα εισηγηθεί το θέμα: «Η οικογένεια ως κατ’ οίκον Εκκλησία σύμφωνα με την διδασκαλία του Κυρίου μας  και τις υποθήκες των Αγίων Πατέρων».
  2. Την κ. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη Τσαγκαροπούλου, Ιατρό Πνευμονολόγο και μέλος του Συλλόγου «Αφήστε με να ζήσω», η οποία θα αναπτύξει το θέμα: “Ομόφυλος «γάμος» και τεκνοθεσία. Δρόμος προς νέα αδιέξοδα;”.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου όλοι μαζί ενωμένοι να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό και την αντίθεσή μας στο εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί παράβαση του ευαγγελικού νόμου και του οποίου η εφαρμογή ανατρέπει και καταλύει την παραδοσιακή δομή του Γάμου ως Μυστηρίου της Εκκλησίας, καθώς επίσης και τη σύσταση της παραδοσιακής χριστιανικής οικογένειας, η οποία αποτελεί το βασικό κύτταρο, που διασφαλίζει και εγγυάται το μέλλον της κοινωνίας.