Συμπαράσταση στους αγρότες που δικάζονται στο Αίγιο

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγρότες που δικάζονται στο Αίγιο την Πέμπτη 22 Οκτώβρη απέστειλε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου:

  • “Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, τους οποίους κυβέρνηση και ΕΕ πετάνε έξω από τα χωράφια τους. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση, όπως και τις προηγούμενες, που εδώ και χρόνια σέρνουν τους αγρότες στα δικαστήρια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει η τρομοκρατία και να αθωωθούν όλοι οι αγρότες γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Καλούμε τα άλλα σωματεία της περιοχής να καταδικάσουν την κυβέρνηση και την ΕΕ που ποινικοποιούν τους αγώνες, να πάρουν απόφαση συμπαράστασης και να συμμετέχουν την Πέμπτη στις 9 το πρωί στην κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια.

Η άγρια επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου στρέφεται εναντίον όλων μας, εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, των γυναικών και των παιδιών μας. Επομένως, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός.

Αλλιώς δεν μπορεί κανείς μεμονωμένος κλάδος, κοινωνικό στρώμα να νικήσει τον κοινό αντίπαλό μας, που έχει πολλά κεφάλια. Τώρα πρέπει να συντονίσουμε καλύτερα τους αγώνες μας, να φτιάξουμε τη συμμαχία εργατών – μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, για να νικήσουμε.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία

Λαύρας”.