ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Άλλη μια πολύ πετυχημένη παρουσία είχε το τοπικό Σωματείο μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας των Εφήβων και Νεανίδων, που διεξήχθη στις 28 και 29 Ιουνίου στις Σέρρες. Στους αγώνες συμμετείχαν 8 αθλητές και αθλήτριες του Αθηνόδωρου, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους, Νίκο Τσιοφύλα και Κατερίνα Καρκατσέλου. Αναλυτικά, ο Γιάννης Μανάι ήταν 5ος στα 3.000μ με Φυσικά Εμπόδια  με επίδοση 10.16.86. Ο Κώστας Ιατρόπουλος, αν και αγωνιζόταν ακόμη και με 3 χρόνια μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές, ήταν 6ος στα 1500μ με επίδοση 4.07.40. Στο κουραστικό αγώνισμα του Επτάθλου Νεανίδων, οι 3 αθλήτριες του Συλλόγου Άννα-Μαρία Κατσίκα, Κατερίνα Σταματοπούλου και Μελίνα Μαυρομάτη αν και ανήκουν στην μικρότερη ηλικιακά κατηγορία των Κορασίδων κατέλαβαν τις πολύ καλές 7η, 8η και 9η θέσεις με 3.218, 3.109 και 3.040 βαθμούς αντίστοιχα. Ο Σπύρος Ιατρόπουλος, παρόλο που την φετινή χρονιά προτεραιότητα του ήταν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, κατάφερε να τερματίσει 9ος στα 5.000μ Εφήβων με επίδοση 17.34.77. Τέλος, στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας 4Χ100μ η ομάδα του Αθηνόδωρου αποτελούμενη από τους Ανδρέα Κουτσοχέρα, Κώστα Ιατρόπουλο, Ανδρέα Τσιαγά και Γιάννη Μανάϊ κατέλαβε την 10η θέση με επίδοση 3.33.48, που αποτελεί νέο ρεκόρ Συλλόγου.

Οι πολύ καλές θέσεις των αθλητών και αθλητριών του τοπικού Συλλόγου δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του πρόοδο και την καθιέρωσή του σε Πανελλήνιο επίπεδο ως μια σημαντική και συνεχώς ανερχόμενη ομάδα Στίβου. Εξάλλου, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Σωματείο συγκέντρωσε 21 βαθμούς αξιολόγησης, 3 περισσότερους από το αντίστοιχο περυσινό Πρωτάθλημα.

Στο ετήσιο καλεντάρι του στίβου επόμενος αγώνας είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων  Α΄ που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι το διήμερο 5-6 Ιουλίου. Ο Αθηνόδωρος θα συμμετέχει δυναμικά και σε αυτόν τον επίσημο αγώνα με 9 αθλητές και αθλήτριες.