Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου στη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου

Στη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου συμμετείχαν μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

-“Συμμετείχαμε σήμερα στις κινητοποιήσεις φορέων και συλλόγων της περιοχής, για να διαμαρτυρηθούμε για την υποβάθμιση του Γ.Ν. Αιγίου και γενικότερα στη διάλυση του Κ.Υ. Ακράτας και των Περιφερειακών Ιατρείων της Αιγιαλείας.

Παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Μιχάλης Σιδηρόπουλος – Συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και ο αναπληρωτής Συντονιστής Ανδρέας Ριζούλης, καθώς και συνεργάτες των Βουλευτών του νομού κας Σίας Αναγνωστοπούλου και κ. Κώστα Μάρκου.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να διαλύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι πλέον ολοφάνερη.  Το ίδιο φανερό είναι ότι αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρίσκεται το Γ.Ν. Αιγίου, με την ολοένα και επιδεινούμενη υποστελέχωση, η οποία υποχρέωσε τους Ιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής σε διακοπή κάθε τακτικού ιατρείου και προγραμματισμένου χειρουργείου και την εξυπηρέτηση μόνο έκτακτων περιστατικών, καταγγέλλοντας απειλές και εξαναγκασμό εκτέλεσης επισφαλών εφημεριών με μόνο στόχο να φαίνεται το νοσοκομείο ανοικτό, άσχετα εάν πληροί τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας.

Το Γ.Ν. Αιγίου είναι μια δομή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να εξυπηρέτηση των δημοτών της περιοχής.  Η μόνη λύση αυτή την ώρα είναι η ΑΜΕΣΗ στελέχωση του απαραίτητου Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε το Νοσοκομείο Αιγίου να μπορέσει να λειτουργήσει.

Το Γ.Ν. Αιγίου ήταν και είναι Νοσοκομείο, όχι Κέντρο Υγείας, όπως σχεδιάζει να το μετατρέψει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας”.

Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ΑΙΓΙΟΥ