Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης στο Φιλανθρωπικό Παζάρι για το Σύλλογο “Φλόγα”

Το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης συμμετείχε για δεύτερη σχολική χρονιά στο Χριστουγεννιάτικο Γιορτινό παζάρι που διοργάνωσε το Τμήμα Αγωγής Υγείας Π.Ε.Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φλόγα, για τα παιδιά με Νεοπλασματικές ασθένειες.

Η κ. Κοκοτή Χριστίνα θέλοντας να εμφυσήσει στους μαθητές της έκτης τάξης το πνεύμα του αλτρουισμού, του εθελοντισμού, της προσφοράς στον πλησίον έπεισε τους μαθητές της να εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία. Έτσι για ένα μήνα περίπου η τάξη της είχε μετατραπεί σε εργαστήριο. Οι μαθητές έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, ημερολόγια, εικόνες, δώρα, πλούσιες κατασκευές που θα μπορούσε ο καθένας να ζηλέψει.

Στη διαδικασία   βοήθησαν και οι μαθητές των άλλων τάξεων και γονείς όπου καθημερινά έφερναν δικές τους κατασκευές για να εμπλουτίσουν το παζάρι.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν 267,34 ευρώ και δόθηκαν από τα παιδιά στις υπεύθυνες του συλλόγου.

Η Διευθύντρια του σχολείου ευχαριστεί όλους τους γονείς και τους μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικασία. Ιδιαίτερα ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Νηπιαγωγείο της Τέμενης, τους γονείς που επέτρεψαν στα παιδιά τους να έρθουν στην Πάτρα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 για να δουν από κοντά την ξεχωριστή αυτή γιορτή.

Πράγματι ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα μιας που συμμετείχαν πολλά σχολεία της Πάτρας με παραστάσεις γιορτινές και τραγούδια από διάφορες χορωδίες.

Επιπλέον   η Διευθύντρια ευχαριστεί θερμά την κ. Κουδούνα και την κ. Παπαχριστοπούλου οι οποίες ανέλαβαν την ευθύνη να μεταφέρουν τους μαθητές στην Πάτρα. Έχει ιδιαίτερη αξία να παίρνει κανείς μέρος σε τέτοιες δράσεις που βγάζουν το σχολείο έξω από τα δικά του πλαίσια και φέρνει σε επαφή τα παιδιά με αξίες όπως της αλληλοβοήθειας, της αλληλοκατανόησης της ενσυναίσθησης, του αλτρουισμού, της αλληλοσυμπαράστασης σε όποιον την έχει ανάγκη.

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ο Νέος χρόνος να έχει μόνο ευχάριστα και χαρούμενα γεγονότα γεμάτα υγεία και χαρά .