Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Αιγιαλείας για τον θάνατο του Γιάννη Ανδρικόπουλου

Με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του αιγιώτη δημοσιογράφου και λογοτέχνη Γιάννη Ανδρικόπουλου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με συγκίνηση και δέος, η Αιγιάλεια αποχαιρετά μια σπουδαία πνευματική μορφή του τόπου, τον Γιάννη Ανδρικόπουλο, που υπηρέτησε με πάθος και ήθος τα γράμματα, την τέχνη και κατ’επέκτασιν τον άνθρωπο, προσφέροντας απλόχερα και ακούραστα την ύπαρξή του με γνήσιο ενδιαφέρον και σπάνια ευγένεια.

Γεννήθηκε το 1930 και ήδη από τα 17 του χρόνια αφιερώθηκε στις δύο του μεγάλες αγάπες, τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, διαπρέποντας με την καλλιέργειά του, την ευστοχία του και τη δημιουργικότητά του. Με πένα ελεύθερη και νου οξυδερκή, διακρίθηκε τόσο για τις δημοσιογραφικές του έρευνες όσο και για το πλούσιο και πολυσχιδές συγγραφικό του έργο, που έτυχε δικαίως πανελλήνιας και διεθνούς αναγνώρισης.

Ο Γιάννης Ανδρικόπουλος θα είναι για πάντα ένα τεράστιο πνευματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο του τόπου μας και παράλληλα μένει στις μνήμες μας ως ένα υπέροχο παράδειγμα για τους δημοσιογράφους και τους λογοτέχνες της νέας γενιάς αλλά και των γενιών που έρχονται. Η κληρονομιά που αφήνει είναι πράγματι βαριά και πολύτιμη.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».