Συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Αγίας Λαύρας Αιγίου

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ

Συλλαλητήριο οργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 7 µ.µ. στην πλατεία Αγίας Λαύρας Αιγίου το Συνδικάτο Οικοδόµων Αιγίου και το Σωµατείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου προκειµένου να διαµαρτυρηθούν για τα απαράδεκτα µέτρα της Κυβέρνησης που πλήττει όλα τα κοινωνικά στρώµατα.  Οι διοργανωτές προτρέπουν τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να  πάρουν  µέρος στους αγώνες για να «αποτραπεί το νέο έγκληµα». Μεταξύ άλλων αναφέρουν: 

  • «Μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση θα φέρει το πρώτο πακέτο µέτρων. Μέσα σε αυτό βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό! Νέες µειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώµατα, σε χτύπηµα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελµατικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Το ζήτηµα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόµενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες. Αφορά τους ΕΒΕ, τους αυτοαπασχολούµενους, τους φτωχούς αγρότες. Πλήττειµβάναυσα τις γυναίκες. Καµιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί µόνος του.Κανένας να µην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισµού των εργαζοµένων, των επαγγελµατικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιµασµένη τους τακτική απέναντι στο λαό!Τα µέτρα πρέπει να επιστραφούν από συνδικάτα και εργαζόµενους ως απαράδεκτα! Είναι µέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώµατα, µε στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει αποµείνει.

    Είναι ψέµα ό,τι ευθύνονται οι υψηλές συντάξεις και οι παροχές για την κατάσταση, ότι τα µέτρα θα αποδώσουν δικαιοσύνη και ισότητα. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων σήµερα παίρνει σύνταξη ως 500-600 ευρώ, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, η προστασία από τον επαγγελµατικό κίνδυνο είναι µηδαµινή.

    Κανένας εργαζόµενος να µην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία «των ισοδύναµων και της ήπιας εφαρµογής»!

    Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωµάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρµογή! Ανακούφιση υπάρχει µόνο στον αγώνα για την ανατροπή.

    Εργαζόµενη, εργαζόµενε, άνεργε, νέα και νέε,

    Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, µην απέχεις. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των µέτρων, βούτυρο στο ψωµί των εκµεταλλευτών µας. Μας θέλουν αµέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουµε από µακριά.

    Οργανώσου, πάρε µέρος στους αγώνες για να αποτρέψουµε το νέο έγκληµα.

    Μπορούµε να ζήσουµε χωρίς µνηµόνια, φτώχεια και ανεργία.

    Όλοι στον ΑΓΩΝΑ!

    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΥΡΑΣ  7µ.µ.|