Συγκινητική η εκδήλωση – αφιέρωμα για τον Αιγιώτη αντιστασιακό Χαράλαμπο Ρούπα

           << Η σπουδαία γενιά της Αντίστασης και της Διεκδίκησης >>

Την Κυριακή 9/2/20, πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Αιγίου <<Αλέκος Μέγαρης>>, εκδήλωση – αφιέρωμα στη μνήμη του Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Χαράλαμπου Ρούπα.
Στην κατάμεστη αίθουσα, και με αφορμή την προβολή του βίντεο απο τη ζωή, τη δράση και τη δεκαοχτάχρονη φυλάκιση του Χ. Ρούπα, ζωντάνεψαν μνήμες απο τον ηρωικό αγώνα, την αυτοθυσία, τη γενναιότητα και την προσφορά συνολικά των Αιγιαλέων αγωνιστών της αντιφασιστικής πάλης, κατά των Γερμανών Ναζί και των συνεργατών τους.
Στην κεντρική της ομιλία η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας, Σία Αναγνωστοπούλου, με το μεστό, τεκμηριωμένο και χειμαρώδη λόγο της, απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική, τότε και τώρα.
Παρέμβαση έκαναν ο δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας << Στυξ>> κ. Βασίλης Αντωνίου, ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης << Εθνική Αντίσταση >> κ. Πέτρος Κουλουφάκος, η φιλόλογος και ιστορικός κα Βάνα Μπεντεβή.
Χαιρετισμό απήυθυναν η δημοτική σύμβουλος-εκπρόσωπος της ΔΗΚΕΠΑ, κα Μαρία Γιδά, και ο ανηψιός του Χ.Ρούπα, κ. Ηρακλης Ρούπας.
Παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, η δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Ιατροπούλου και μέλη της  Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απο την επιτροπή πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, υπο την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑ , και την συντόνισε με άψογο  και υποδειγματικό τρόπο, η φιλόλογος κα Κατερίνα Δημουλά.
Η βραδιά έκλεισε με αντιφασιστικά τραγούδια , απο καταξιωμένους μουσικούς.

Ευχαριστίες από την κόρη του

“Εκ μέρους της οικογένειας Ρούπα αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την εκδήλωση Τιμής που διοργάνωσε στον αείμνηστο πατέρα μου Χαράλαμπο Ρούπα -Αιγιώτη αγωνιστή & αντιστασιακό- που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στο Πολιτιστικό κέντρο Αιγίου, στο Παλαιό νοσοκομείο.
Ευχαριστώ θερμά:
Την Βουλευτή Αχαίας κα Σία Αναγνωστοπούλου για την Κεντρική ομιλία, που πραγματικά με καθήλωσε.
Την φιλόλογο-ιστορικό κα Βάνα Μπεντεβή, τον δημοσιογράφο-εκδότη “Στυξ” κο Βασίλη Αντωνίου & τον Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης «Εθνική Αντίσταση» κο Πέτρο Κουλουφάκο (συνεργάτες και φίλοι του πατέρα μου) για τις παρεμβάσεις τους.
Την Αγγέλα Αντωνιάδη για τη μουσική & το τραγούδι.
Την κα Κατερίνα Δημουλά που συντόνισε την εκδήλωση.
Το ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για την προσφορά της αίθουσας και προσωπικά την πρόεδρο κα Μαρία Τσουκαλά.

Και φυσικά όλους εκείνους που παραβρέθηκαν!

Συστατικό στοιχείο της  επιτυχημένης διοργάνωσης, η συντονισμένη προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και ιδιαίτερα της Τασίας Σταυροπούλου που διέθεσε τον πολύτιμο χρόνο της για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία της όλης εκδήλωσης.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους μέσα από την καρδιά μου και οφείλω να σας ομολογήσω ότι συγκινήθηκα πολύ από αυτήν την πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας του Αιγίου.

Ο πατέρας μου όπου στεκόταν πάντα έλεγε με καμάρι «Είμαι βέρος Βοστιτσάνος».

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά ΟΛΟΥΣ!

Πάνη Ρούπα (κόρη Χαράλαμπου Ρούπα)”