Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Χρυσανθόπουλου “Ο Κλασικός Αθλητισμός στο Αίγιο”

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου το βράδυ του Σαββάτου, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Χρυσανθόπουλου “Ο Κλασικός Αθλητικός στο Αίγιο”.

Το “παρών” έδωσαν πολλοί φίλοι του αθλητισμού, παλιοί αθλητές της ΕΦΑ που μέσα σε κλίμα συγκίνησης αναπόλησαν τις παλιές ένδοξες εποχές του τοπικού αθλητισμού.

efa1Το σπουδαίο βιβλίο “Ο κλασικός αθλητισμός στο Αίγιο” του Γιάννη Χρυσανθόπουλου  καταγράφει την πορεία του αθλητικού τμήματος της ΕΦΑ Αιγίου από το 1950 έως το 2000.

Το βιβλίο προλόγισαν αρκετοί φίλοι και συναθλητές του Γιάνννη Χρυσανθόπουλου μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Ανδριόπουλος, κάτοχος Πανελληνίων επιδόσεων Μαραθωνίου και 10.000 μέτρων, ο Ασημάκης Σταυρόπουλος, η Εύη Παπαχρυσάνθου, ο Βαγγέλης Γκαζώνης, ο Βλάσης Τρεχλής και ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Παρεμβάσεις έκαναν τόσο  ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, όσο και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά οι οποίοι απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση – κάλεσμα στον κ. Χρυσανθόπουλο, προκειμένου ο Δήμος να “εκμεταλλευτεί” τις γνώσεις του σε θέματα του Αθλητισμού.

Το βιβλίο εκτυπώθηκε στις εγκαταστάσεις “ΤypOffset” των Ευφροσύνης και Μαρίας Στιβαχτοπούλου Ο.Ε. στο Αίγιο, όπου μίλησε και η εκδότρια Φρόσω Στιβαχτοπούλου, σχετικά με το στήσιμο και την τελική μορφή του βιβλίου, ενώ διάβασε και αποσπάσματα από τα προλογικά λόγια του Αιγιώτη ποιητή – λογοτέχνη και δημοσιογράφου κ. Γιάννη Ανδρικόπουλου.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε επιμεληθεί ο Στρατής Μαμαλούγκος.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον καλλιτεχνικό φακό του Βασίλη Μανουηλίδη.

xrisanthop-2

xrisanthop-4

 

xrisanthop-5

xrisanthop-6

xrisanthop-7

xrisanthop-8

xrisanthop-9