Συγκίνησε η παιδική Χορωδία «Γαλιλαία» Κερκύρας – Τιμήθηκαν οι Μαγουλιανίτες

Σπουδαία μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον Κινηματοθέατρο «Απόλλων» στα πλαίσια του εορτασμού «100 χρόνια Φανερωμένη».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης π. Αθανάσιος Λουκόπουλος, η «ψυχή» του Ναού, ο οποίος ευχαρίστησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων.

 
Κατόπιν η παιδική Χορωδία «Γαλιλαία» της ενορίας Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, υπό τη διεύθυνση της κ. Δήμητρας Καλογεροπούλου, έψαλαν ύμνους προς την Παναγία και τραγούδησαν κομμάτια του Χατζηδάκι αλλά και Κερκυραϊκά.
Η παιδική χορωδία αποτελούμενη από παιδιά 7 έως 12 ετών περίπου, σκόρπισε δέος και συγκίνηση και η αίθουσα του «Απόλλωνα» γέμισε χαρά και ελπίδα για το «αύριο» μέσα από τις φωνές των μικρών παιδιών.

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά φιλοξενούνται από το Σάββατο στις παιδικές κατασκηνώσεις «Χαρούμενη Πολιτεία» της Χριστιανικής ΄Ενωσης και δίκαια ο κ. Λουκόπουλος ευχαρίστησε τον εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Σωτηρόπουλο για την άψογη φιλοξενία στις κατασκηνώσεις. Αύριο τα παιδιά θα επισκεφθούν την Αγία Λαύρα.

 
Ο ιερέας του Ιερού Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου Κερκύρας κ. Χρυσόστομος, τόνισε τον μεγάλο αγώνα που γίνεται ώστε η Χορωδία να έχει στους κόλπους νέα παιδιά, κοντά στην Εκκλησία, ενάντια στους δύσκολους καιρούς που ζουν οι νέοι σήμερα.
Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Φανερωμένης έδωσε μια εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης στον π. Χρυσόστομο, προκειμένου, όπως είπε, να συντροφεύει και να φωτίζει το αξιόλογο έργο που επιτελείται.

 
Το λόγο πήρε μετά η κ. Γεωργία Φαλίδα, εκπαιδευτικός που μίλησε για την σημαντική προσφορά των Μαγουλιανιτών στη δημιουργία του Ιερού Ναού Φανερωμένης.
Όπως τόνισε η κ. Φαλίδα, οι Μαγουλιανίτες, κατέβηκαν από τα Μαγούλιανα στο Αίγιο, ήταν αγωγιάτες, και με τα μουλάρια αλλά και στους ώμους τους, εθελοντικά, κουβαλούσαν πέτρες για να χτιστεί ο ναός και συνέβαλαν έτσι τα μέγιστα στη δημιουργία του Μητροπολιτικού μας Ναού, έργου Ερνέστου Τσίλερ, φιλοτεχνημένος με έργα του Κ. Φανέλλη.

 
Ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, έδωσε μια εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης στον Πρόεδρο των Μαγουλιανιτών κ. Βελισσάριο, ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη σημαντική προσφορά των Μαγουλιανιτών.
Όσοι παραβρέθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση, απόλαυσαν μια ποιοτική μουσική βραδιά, γεμάτη συγκίνηση χαρά και ελπίδα για το αύριο, μέσα από τις αθώες ψυχές των παιδιών της παιδικής χορωδίας «Γαλιλαία».

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ‏