Συγκέντρωση για τον πόλεμο και την Υγεία στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΣΕ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/5/2022 ΩΡΑ 20.00 ΜΜ

ΠΟΛΕΜΟΣ !!!! – ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρνει για ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Συμφωνία για τις Βάσεις. Πρόκειται για την συμφωνία που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και την επεκτείνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα με 5ετή διάρκεια.  Συμφωνία η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Αντίθετα, σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία είναι άκρως επικίνδυνη γιατί μετατρέπει τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων!   Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, εφαρμόζεται στην πράξη.    Οι στρατιωτικές υποδομές, στη Σούδα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη  που προετοιμάστηκαν  από την προηγούμενη κυβέρνηση,  συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!  Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της,  ενώ ταυτόχρονα  δεκάδες  ασκήσεις – πρόβες  πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Η ύπαρξη των Βάσεων δεν προσφέρει ασφάλεια και ανάπτυξη.  Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει  ΝΑΤΟ, ΕΕ,  κυβερνήσεις  είναι  τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.  Όλοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην ενέργεια,  και τα τρόφιμα,  κρατάνε παγωμένους τους μισθούς μας ,   δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς,  για το ξήλωμα των Βάσεων.

Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για :              

-Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

-Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

-Να σταματήσει η συμμετοχή  της  Ελλάδας  στους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και  πολέμους  με  οποιαδήποτε  μορφή  και  πρόσχημα!

-Να  κλείσουν  οι  ΑμερικανοΝΑΤΟικές  βάσεις!

ΥΓΕΙΑ !!!! ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΑΙΓΙΟΥ

Οι  ελλείψεις του Νοσοκομείου μας σε υγειονομικό προσωπικό είναι μεγάλες,  αποτέλεσμα  των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών  όλων  των κυβερνήσεων  που  θεωρούν  την υγεία  εμπόρευμα.  Αυτό  έχει  ως συνέπεια  οι  παρεχόμενες  υπηρεσίες  υγείας  να  μην  ανταποκρίνονται  στις ανάγκες  του  λαού.

Την Τετάρτη 4/5/22  η  αναπληρώτρια  υπουργός  Υγείας  Μίνα  Γκάγκα, επισκέφθηκε  το Νοσοκομείο Αιγίου χωρίς καμιά προαναγγελία , στο πλαίσιο της περιοδείας της  στις υγειονομικές μονάδες  για  την  προώθηση  του «νέου ΕΣΥ».

   Στη  σύσκεψη,  παρουσία  μόνο  κυβερνητικών  παραγόντων , αλλά  και  στις δηλώσεις  της  στα ΜΜΕ,  προσπάθησε  να  καθησυχάσει  την  κοινή  γνώμη της  Αιγιαλείας  μιλώντας  γενικά  για  το  ενδιαφέρον  της κυβέρνησης  για  την  αναβάθμιση  των  παροχών  Υγείας.   Δεν  δεσμεύτηκε  όμως  συγκεκριμένα   για  την  μελλοντική  θέση   του Νοσοκομείου  Αιγίου  στο νέο «Υγειονομικό Χάρτη»  που  ετοιμάζει  το Υπουργείο  της.         

    Πρόκειται  για  την  υπουργό  που τον  περασμένο  μήνα  από την  Πάτρα δήλωνε  ότι  σήμερα με  τους  νέους  δρόμους  και το  ιντερνέτ , τα περιφερειακά   Νοσοκομεία  που  είναι  σε  μικρή  απόσταση από τα  κεντρικά, ίσως  να  μην  είναι αναγκαία.

Πρόκειται για την υπουργό που χρεώνεται  την λυσσαλέα προσπάθεια εδώ και 7 μήνες να απολύσει τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) για να φέρει ξανά τους εργολάβους. Επίσης αρνείται ακόμη και σήμερα να άρει τις αναστολές των υγειονομικών.

Όμως οι εργαζόμενοι, με τις αυθόρμητες παρεμβάσεις τους  στους  χώρους που περιόδευσε η υπουργός, απαίτησαν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,  άρση  των αναστολών.

Απέτυχε έτσι, η αγωνιώδης απόπειρα  της  ΝΔ,  της 6ης ΥΠΕ  και της Διοίκησης του  Νοσοκομείου  να μετατρέψουν την επίσκεψη της  κ. Γκάγκα  σε πανηγυρική φιέστα καθησύχασης του λαού της Αιγιαλείας.

Καλούμε  σε συναγερμό   τους  εργαζόμενους  τους  βιοπαλαιστές  αγρότες και  επαγγελματίες  της  Αιγιαλείας,  το  υγειονομικό  κίνημα,  να  ορθώσουν το ανάστημά  τους  και να  διεκδικήσουν :

– Καμία  υποβάθμιση  του Νοσοκομείου Αιγίου  αλλά  ενίσχυση  του ώστε να καλύψει  της  αυξανόμενες  ανάγκες  της  Ανατολικής  Αχαΐας.

– Καμία  μετακίνηση  προσωπικού.  Άμεση  κάλυψη των  κενών  με προσλήψεις  μόνιμου  προσωπικού

– Μονιμοποίηση  όλων  των συμβασιούχων.

-Άμεση  άρση των τιμωριτικών  αναστολών  των  υγειονομικών.

–  Αύξηση  της  κρατικής  χρηματοδότησης,  ενίσχυση   με  προσωπικό  και υποδομές  του  ΕΣΥ.  Ουσιαστική  αναβάθμιση  της  Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ( ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ)