Τσελέντης: “Στο πλαίσιο της πρόβλεψής μας η σημερινή δόνηση”

Προσοχή συνιστά ο Άκης Τσελέντης καθώς η ευρύτερη περιοχή του σεισμού είναι διεγερμένη. Κάνει λόγο για “μεγάλο σεισμικό δυναμικό” στη Δυτική Ελλάδα. «Εντός της πρόβλεψης» χαρακτηρίζει τη σημερινή δόνηση. Προτρέπει τους κατοίκους να δίνουν προσοχή μόνο στα λεγόμενα των ειδικών και όχι στο ράδιο-αρβύλα.

 

Η εξέλιξη του φαινομένου, μετά τον σεισμό στο Γαλαξίδι, θα πρέπει να παρακολουθείται για αρκετές ημέρες καθώς η περιοχή, που έχει πολύ μεγάλο σεισμικό, είναι διεγερμένη μέχρι τη Δυτική Πελοπόννησο, δηλώνει στο Newsit.gr ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Άκης Τσελέντης.

Σε ερώτηση για το αν ο σημερινός σεισμός σχετίζεται με την πρόγνωση του ΒΑΝ για μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα, ο κ. Τσελέντης σημείωσε πως το τι μέλλει γενέσθαι, «τα θέματα των προγνώσεων είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, δεν έχει να κάνει με την ενημέρωση του απλού πολίτη». Προσθέτει ωστόσο πως σαφώς ο σεισμός στο Γαλαξίδι είναι εντός του πλαισίου των όσων είχαν πει ο ίδιος, ο κ. Χουλιάρας και ο καθηγητής Βαρώτσος κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως ο Άκης Τσελέντης, με βάση σήμα της ομάδας ΒΑΝ, είχε πει τον Φεβρουάριο πως υπάρχει 80% πιθανότητα για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Τσελέντης συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να φοβούνται αλλά να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα τα οποία τα ξέρουνε.

«Τα σπίτια μας δεν πέφτουν τόσο εύκολα, έχουμε πολύ καλούς κανονισμούς, οι μηχανικοί μας είναι πολύ καλοί, απλώς να πω και κάτι άλλο, επειδή πλησιάζουμε τουριστική περίοδο να μην δίνουμε βάση στο ραδιο-αρβύλα και να μην κινδυνολογούμε. Να ακούνε πάντα τους υπεύθυνους φορείς, όπως είναι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και πάντα τα άτομα που έχουν σχέση με την σεισμολογία», πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης.

 

https://www.newsit.gr/ellada/seismos-galaksidi-sto-plaisio-tis-provlepsis-mas-i-simerini-donisi-leei-o-tselentis/2748640/