Στο Διακοπτό ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης

Στο Διακοπτό συνέχισε ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, τις επαφές του με τους πολίτες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Γ. Μαυραγάνης συναντήθηκε με φίλους και κατοίκους της περιοχής, και συζήτησε μαζί τους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο πρώην Υφυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στη δυναμική της περιοχής στον τουρισμό ως άξονα ανάπτυξης και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν τον συγκεκριμένο τομέα.

Ανέφερε ως παράδειγμα ότι η Κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν συμπεριέλαβε το χωροταξικό στο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» που παρουσίασε με την προοπτική να το υλοποιήσει από το 2019, μια χρονιά κατά την οποία θα παύσει να βρίσκεται στην εξουσία.

Ο Γ. Μαυραγάνης τόνισε ότι η ΝΔ ως Κυβέρνηση θα προωθήσει με γοργό ρυθμό, ένα νέο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό που θα καλλιεργήσει τις συνθήκες ώστε να υλοποιηθούν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ικανές να προσελκύσουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, να αυξηθούν τα έσοδα και η κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη καθώς και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος που έχει συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Πρόσθεσε ότι ο τουριστικός τομέας εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την εθνική και την τοπική οικονομία, και προσφέρει θέσεις εργασίας , σε μια εποχή ύφεσης και γι’ αυτό θα πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία. «Η φοροδοτική και εισφοροδοτική συνεισφορά του τουρισμού στην τοπική οικονομία και την κοινωνία επιβάλει να τον ενισχύσουμε με μέτρα και αποφάσεις που θα δώσουν ώθηση στον κλάδο» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαυραγάνης.