Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ «Έκθεση Τροφίμων και Ποτών – Έλληνες Παραγωγοί» η Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ «Έκθεση Τροφίμων και Ποτών – Έλληνες Παραγωγοί» που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στην Αθήνα, από 1έως 4 Φεβρουαρίου 2019. Στόχος είναι η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Λάδι, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, ζυμαρικά, αρωματικά φυτά, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και είναι ορισμένα μόνο από τα εξαιρετικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας που θα γνωρίσουν και θα γευτούν οι επισκέπτες της έκθεσης.

«Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση και την προβολή της αγροτικής μας παραγωγής συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναδείξουμε τους «θησαυρούς» μας. Σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε πόρους και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, που μοναδικό στόχο έχει έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα, βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων συμμετέχουν εθελοντικά οι Ολυμπιονίκες Όλγα Βασδέκη, Νίκη Μπακογιάννη και Νίκος Συρανίδης, οι οποίοι «πρωταγωνιστούν» σε προωθητικό σποτ της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Ελλάδας, που στόχο έχει την προβολή και προώθηση του αγροδιατροφικού πλούτου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την ανάδειξη της διατροφικής του αξίας, αλλά και των πλεονεκτημάτων της Μεσογειακής Διατροφής.

«Ο αγροδιατροφικός τομέας της ευλογημένης ελληνικής γης αποτελεί το βασικό πυλώνα στήριξης μιας νέας αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας της χώρας μας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών της. Γνωρίζουμε όλοι, ότι το μέλλον ανήκει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος και επεσήμανε: «Άρα αυτό που μένει να “χτίσουμε” είναι η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας με την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων που διέπουν το αγροτικό μάρκετινγκ».

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, με αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, επιχειρήσεις διακίνησης προϊόντων και επιχειρήσεις εστίασης, ενώ η παρουσία των τοπικών παραγωγών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην έκθεση, έχει στόχο να συμβάλλει και στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των Ελληνικών τοπικών προϊόντων.

  • Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ