Στην Τέμενη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας”

Την τιμητική της είχε η Τέμενη την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού της επετείου της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας”.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τεμένης Αιγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αμβροσίου. Ακολούθησε ομιλία για την ιστορική επέτειο από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό  – ομότιμο καθηγητή Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος εξήρε την ανδρεία και την τόλμη των προγόνων μας.

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τεμένης, όπου σύμφωνα με τις έρευνες πραγματοποιήθκε μια εκ των Συνεδριάσεων της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τεμένης κ. Παναγιώτη Μαρίνο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό σύλλογο Τεμένης και κατόπιν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ενοριακού Κέντρου Τεμένης, όπου προσφέρθηκε καφές και σε μια λιτή εκδήλωση αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες και ευχαριστίες από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Τέμενης σε όσους συνέβαλαν στην καθιέρωση της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, αλλά και στη δημιουργία του Ενοριακού Κέντρου που εγκαινιάστηκε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί