Στην πρώην Κλινική Καλαμπόκα μεταστεγάζεται το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 

Μετά από έγγραφο στις 7/12/2015, της Διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου του Αιγίου προς την Περιφέρεια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας, διαπιστώθηκε τόσο η ακαταλληλότητα όσο και η επικινδυνότητα των χώρων, στους οποίους μέχρι σήμερα συστεγάζεται το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Η αντίδραση της Αν. Υπ. Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, ήταν άμεση και σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης, Κώστα Γιαννόπουλο και τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα με τον Υποδιοικητή, Μιλτιάδη Ζαμπάρα, εξασφαλίστηκε η στέγαση του Ειδικού Σχολείου, σε κτίριο ιδιοκτησίας της 6ης ΥΠΕ, που βρίσκεται στη διεύθυνση 1ης Μάη 6, στο κέντρο της πόλης του Αιγίου (Κλινική Καλαμπόκα).

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, θα στείλει τις προσεχείς ημέρες, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο χώρο του κτιρίου, με σκοπό τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του 1ου Ειδικού Σχολείου Αιγίου.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλανίζει το Αίγιο και τις γύρω περιοχές την τελευταία πενταετία και ουδείς μέχρι σήμερα ανέλαβε πρωτοβουλία για την επίλυσή του.