Στην ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά – Προσέφερε εικόνα με τη μορφή του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄

Το Δ.Σ.  του συλλόγου ΚαλαβρυτινώνΠειραιώς “Η Αγία Λαύρα” και ο δραστήριος Πρόεδρός του κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, παραβρέθηκαν προ ημερών στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας 10959578_1040705962612203_7219718521563251594_nΛαύρας και παρέδωσαν την  Ιστορική εικόνα με την μορφή του Εθνομάρτυρα Πατριάρχου Αγίου Γρηγορίου του Ε’.

Η Εικόνα κοσμεί  το κημιλιαρχείο της Μονής και προσφέρεται  εις Αιώνιο μνημόσυνο των οσιομαρτύρων ιερατικού ζεύγους Πέττα εκ Πατρών , που ήταν καθ’ όλα εθνοπρεπείς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει:

  • “Ενώσαμε μετά απο 195 χρόνια , τον Πατριάρχη Γρηγοριο Ε’, Άγιο, με τον ανηψιό του Δεσπότη Π.Π.Γερμανό .Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς  έφτιαξε τον Ανδριάντα του Γερμανού το 2006   και σήμερα προσέφερε την εικόνα του Εθνομάρτυρα του γένους μας Γρηγορίου, στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, μαζί με μέλη του συλλόγου”.

20160926_165511

Διαμαρτυρίες του Συλλόγου για τις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς (Η Αγία Λαύρα), ενώνει την φωνή του ,μετά των λοιπών Καλαβρυτινών Φορέων και διαμαρτύρεται έντονα ,γιά τις πρωτοφανείς δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ,θρησκευμάτων και διά Βίου Μάθησης , για την στάση της Ελληνικής χριστιανικής ορθοδόξου εκκλησίας κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Οι μειωτικέςγιά την εκκλησία, αυτές δηλώσεις του κ. υπουργού είναι.

1.Ουχί αληθείς

2.προσβάλλουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας . .

3.Είναι ουχί επιτρεπτές για τον κ.Υπουργό που λόγω αξιώματος (υπουργός Θρησκευμάτων ),οφείλει να προστατεύει την πίστη.

4 Είναι άδικες διότι, οι μοναχοί της Αγίας Λαυρας ,του Μεγάλου Σπηλαίου, των Αγίων Θεοδώρων, του Αγίου Αθανασίου και λοιποί Ιερωμένοι κρεμάστηκαν,κατεκρημνύσθησαν βασανίσθησαν ,προπηλακίσθησαν ,από τα στρατεύματά κατοχής, επειδή στήριξαν την πίστη και τον βασανιζομενο λαό.

Παρακαλούμε αυτές τις κρίσιμες για την χώρα μας στιγμές, από πολλές αιτίες, ο.κ Υπουργός να μην ανοίγει θέματα που δεν ωφελούν κανεναν.Θα επιθυμούσαμε να ανακαλέσει, θέλοντας να πιστεύουμε ότι , δεν θέλει να κάνει κακό στην Θρησκεία και στην Πατρίδα. Πειραιάς 23/9/2016 .Εντολή Δ Σ. Ο Πρόεδρος, Αθ.Χρονοπουλος, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ανάπτυξης.