Στην Αγγλία η Π.Ε.Σ. – Θα συμμετέχει σε διεθνή έκθεση

Ο Διευθυντής της Π.Ε.Σ. κ. Μίλτος Σταυρόπουλος

Καθ’ οδόν προς την Αγγλία βρίσκεται  σήμερα ο Διευθυντής της Π.Ε.Σ. κ. Μίλτος Σταυρόπουλος με τους συνεργάτες του, προκειμένου να συμμετέχει η Π.Ε.Σ. σε διεθνή έκθεση την Κυριακή με δικό της περίπτερο.

Ο “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” επικοινώνησε με τον κ. Σταυρόπουλο, όπου μας ενημέρωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί τη βασική αγορά των προϊόντων της Π.Ε.Σ. και η επίσκεψη εκεί παρουσιάζει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Σταυρόπουλος, ανέφερε επίσης ότι μέσα στην επομένη εβδομάδα, η Π.Ε.Σ. παραμένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στον παραγωγό, θα ενημερώσει σχετικά με την καταβολή των χρημάτων από την εκκαθάριση της σταφίδας, το ποσό της οποίας θα γνωστοποιηθεί άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Παναιγιάλειος ΄Ενωσης Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) συνεχίζει με επιτυχία την ανοδική της πορεία προς τις διεθνείς αγορές τα τελευταία χρόνια, διαφημίζοντας τα τοπικά μας προϊόντα, σταφίδα και λάδι στις αγορές του εξωτερικού, αποσπώντας διακρίσεις και κολακευτικά σχόλια.

Η Π.Ε.Σ. έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία και να αποτελεί μια από τις κορυφαίες υγιείς Ενώσεις Συνεταιρισμών ολόκληρης της χώρας.

pesunionlogo copyΗ Παναιγιάλειος ΄Ενωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ)

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισµών (Π.Ε.Σ.) ιδρύθηκε στο 1935 στο Αίγιο Αχαΐας και αποτελείται από 26 πρωτοβάθµιους αγροτικούς συνεταιρισµούς, µε σύνολο 6.000 περίπου ενεργών µελών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας – που περιλαµβάνουν εργοστάσιο επεξεργασίας σταφίδας, τυποποίησης ελαιολάδου και συσκευασίας εσπεριδοειδών  – απασχολούνται καθηµερινά περίπου 200 άτοµα. Σήµερα η ΠΕΣ αποτελεί την κύρια εταιρεία επεξεργασίας Κορινθιακής Σταφίδας εξάγοντας πάνω από το 60% της ετήσιας παραγωγής. Επίσης, η ΠΕΣ εξάγει περίπου το 90% της ανώτερης ποιότητας Κορινθιακής σταφίδας «Βοστίτσα Π.Ο.Π.»

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ