Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας επισκέφτηκαν τη λαϊκή αγορά του Αιγίου

Το Σάββατο, 17-4-21, μέλη των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  Αιγίου και Διακοπτού,  επισκέφτηκαν το χώρο  της Λαϊκής Αγοράς του Αιγίου,  συνομίλησαν με τους παραγωγούς και εμπόρους,   αλλά και με το Δ.Σ του Σωματείου τους   , ακούγοντας όλους τους προβληματισμούς  τους   αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ τις οποίες επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το σχέδιο Νόμου το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Τα θέματα τα οποία αναδείχτηκαν κατά την παρουσία μας στο χώρο έχουν να κάνουν κυρίως με τις κάτωθι επιχειρούμενες νομοθετικές αλλαγές  οι οποίες,  όπως και οι ίδιοι οι παραγωγοί και έμποροι μας τόνισαν, αν τελικώς υπερψηφιστούν και γίνουν νόμος τους κράτους,  θα αποτελέσουν  το κύκνειο άσμα της Λαϊκής Αγοράς πανελλήνια,  αφού μεταξύ άλλων προωθούνται τα εξής:

  • Καταργείται η μόνιμη άδεια του μικρεμπόρου και το δικαίωμα μεταβίβασή της αφού  προβλέπεται πλειστηριασμός  αυτών  ανά τακτά χρονικά διαστήματα τριών ή τεσσάρων ετών μετατρέποντας τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς σε οίκο πλειστηριασμών .
  • Μπαίνουν κριτήρια μοριοδότησης  σε όσους δίνουν μεγαλύτερη οικονομική προσφορά , ενώ προβλέπεται μέχρι και η μοριοδότηση των κατόχων πτυχίων ΑΕΙ!!!
  • Δίνεται το δικαίωμα σε μεγάλες εταιρείες (πχ αλυσίδες σουπερμαρκετ), οι οποίες φυσικά και θα έχουν τα ταμειακά διαθέσιμα και τις οποίες δε θα μπορεί να ανταγωνιστεί ο βιοπαλαιστής παραγωγός , να αποκτήσουν άδειες πωλητή μετατρέποντας το χώρο της Λαϊκής Αγοράς σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο με το αποτέλεσμα γνωστό εκ των προτέρων.
  • Δημιουργούνται νέοι φορείς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι οποίοι  θα διαχειρίζονται  τις λαϊκές αγορές , παρακάμπτονται οι Επιτροπές Λαϊκών Αγορών  δηλαδή  οι εκπρόσωποι  των μικροπαραγωγών  των οποίων η φωνή  καταπνίγεται , αφού άλλοι θα αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς.

Όλα τα ανωτέρω και όχι μόνο αυτά  ,  τα έχει ήδη αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με συνεχείς ερωτήσεις των βουλευτών οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή ,  ενώ εμείς από την πλευρά μας , ως τοπική οργάνωση,  με συνεχείς παρεμβάσεις μας τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο,  θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις στοχευμένες κυβερνητικές “αστοχίες”  ενώ δεσμευόμαστε να σταθούμε στο πλευρό των εμπόρων και παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς του Αιγίου, φροντίζοντας η φωνή αγωνίας τους να ακουστεί όσο το δυνατόν περισσότερο με τελικό στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου στο σύνολό του.

Τέλος , στα πλαίσια της καμπάνιας << Στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς μας >> τα μέλη μας, την ίδια ημέρα και αμέσως μετά την επίσκεψή τους στη Λαϊκή Αγορά Αιγίου , επισκέφτηκαν και  εμπορικά  καταστήματα της πόλης του Αιγίου , συνομίλησαν με τους καταστηματάρχες αλλά και  τους εργαζομένους   σε αυτά και διένειμαν φυλλάδιο με τις  προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  οι οποίες έχουν να κάνουν  με την πραγματική   στήριξη  τους, σε αντίθεση με τα κυβερνητικά ημίμετρα και τις κυβερνητικές παλινωδίες που έφεραν την ελληνική αγορά και τους απασχολούμενους σε αυτή στο σημείο μηδέν. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εξορμήσεις στις τοπικές κοινότητες Διακοπτού και Ακράτας.

Το προσωπείο της δήθεν αγωνιούσας κυβέρνησης με τις δήθεν κοινωνικές της ευαισθησίες  έχει προ πολλού καταπέσει ,αποκαλύπτοντας αυτό που διαχρονικά  πρεσβεύει η Ν.Δ , δηλαδή τα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών της. Ο αγώνας μας συνεχίζεται .

Οι δράσεις μας έγιναν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας εξαιτίας του covid 19  βάσει των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων .

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ