Δέος από τον Σταυρό που έχει σχηματιστεί δίπλα στο Ηρώο των Πεσόντων στους Πετσάκους – Επίσκεψη και δέηση του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου

16 Ιουνίου

Χθες Κυριακή ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος παραβρέθηκε στο χωριό Πετσάκων Καλαβρύτων, προκειμένου να δει από κοντά τον Τίμιο Σταυρό που έχει σχηματιστεί δίπλα στο Ηρώο των Πεσόντων και παραμένει ζωντανός όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Την είδηση της επίσκεψης και του σπάνιου φαινομένου γνωστοποιεί ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πετσάκων Καλαβρύτων με ανάρτησή του στο fb και αναφέρει:

– “Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, στο χωριό μας.  Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να παρατηρήσει ο ίδιος από κοντά, το τόσο ιδιαίτερο και βέβαια μοναδικό φαινόμενο, της εμφάνισης του Σταυρού, δίπλα από το Ηρώο Πεσόντων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου παραμένει έντονος και ζωντανός, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με κατοίκους του χωριού μας, στο καφενείο της πλατείας, με κύριο θέμα το συγκεκριμένο γεγονός. Καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του, το παρών έδωσε η Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πετσάκων Βίκυ Γεωργοπούλου”.

Γιάννης Λυρίτης: “Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός”

Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Γιάννης Λυρίτης μιλώντας στο “aigialeia24.gr” και στη Φρόσω Στιβαχτοπούλου, για το σπάνιο αυτό φαινόμενο αναφέρει:

– “Το 2014 πρωτοεμφανίστηκε τμήμα του σταυρού, ουσιαστικά ένα μέρος του αριστερά, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία και ούτε πίστεψε ότι θα εξελιχθεί σε σταυρός.

26 Μαΐου 2019

Από τότε μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα αρχές Απριλίου ξεκίνησε σιγά – σιγά να διαμορφώνεται και το Μάιο την εβδομάδα των εκλογών σχηματίστηκε ολόκληρος ο σταυρός.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, καθώς το χορτάρι που έχει βγει από τις πλάκες, ουσιαστικά πρόκειται για γκαζόν, είναι δύσκολο να εμφανιστεί καθώς οι πλάκες είναι τσιμεντομένες και οι αρμοί ούτε καν ραγισμένοι. Για παράδειγμα εάν κάποιος πάει να ρίξει παραπλεύρως να φυτέψει κάτι είναι αδύνατον να πιάσει, αφού οι τσιμεντένιες πλάκες και οι αρμοί είναι πολύ καλά κολλημένοι μεταξύ τους.

Από το Μάιο έως και σήμερα ο σταυρός παραμένει στο ίδιο μέγεθος, χωρίς το γκαζόν να έχει μεγαλώσει. Το μόνο που φροντίζουμε είναι να ποτίζεται, ενώ έγινε και περίφραξη του χώρου. Και επειδή κάποιοι “καλοθελητές” θα θελήσουν σίγουρα να απαξιώνουν το σπάνιο αυτό φαινόμενο, τους ενημερώνω ότι έχουμε ψάξει πολύ καλά και προσεκτικά το θέμα.

Κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, ο οποίος ήρθε απροειδοποίητα στο χωριό μας χθες Κυριακή, επισκέφθηκε το σημείο και κατόπιν τελέστηκε μικρή δέηση”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

6 Ιουλίου 2019
To Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πετσάκων Καλαβρύτων