Στήριξη του αιτήματος για αυτόνομη λιμενική αρχή στο Αίγιο, από τη δημοτική αρχή Αιγιαλείας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κα Μαρία Ιατροπούλου, είχαν την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος και ο α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κ.Δ. Ελλάδος κ.κ. Χαράλαμπος Πλαστουργός και Γεώργιος Ρόζος.

Στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η προσπάθεια που καταβάλλεται για  την αναβάθμιση της Λιμενικής αρχής Αιγίου, μιας και οκτώ έτη μετά τη δημοσίευση και ισχύ του Π.Δ. 81/2014, γνωστού και ως «Λιμενικού Καλλικράτη», δυνάμει του οποίου το Υπολιμεναρχείο Αιγίου υποβαθμίστηκε σε Λιμενικό Τμήμα, διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος η δημιουργία πλειάδας προβλημάτων, με κυριότερο τη διαδικασία στελέχωσης και τοποθέτησης προσωπικού.

Ο κ. Καλογερόπουλος και η κα Ιατροπούλου αναφέρθηκαν και σε άλλες αρνητικές παράμερους με τοπικές προεκτάσεις που προκλήθηκαν από την υποβάθμιση της Λιμενικής αρχής Αιγίου και συμφωνήθηκε ότι είναι καίριας σημασίας για την τοπική κοινωνία η αναβάθμισή της σε αυτοτελή Υπηρεσία.

Μετά από διαλογική συζήτηση, τόσο ο δήμαρχος όσο και η πρόεδρος του ΔΛΤΑ διαβεβαίωσαν τους κ.κ. Πλαστουργό και Ρόζο πως θα υποστηριχθεί αρμοδίως η προσπάθεια αναβάθμισης της Λιμενικής Αρχής Αιγίου και τους ευχήθηκαν καλή δύναμη στο συνδικαλιστικό τους έργο.