Προσφυγή στο ΣτΕ από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Τέμενης για την κατασκευή ΜΕΒΑ

Από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Τέμενης ανακοινώνονται τα εξής:
-“Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγιαλείας  ότι επίκειται εντός του 2023 η κατασκευή «ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΡΟΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ) ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ».
Σχετικά με το θέμα αυτό σας ενημερώνουμε ότι από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Τέμενης Αιγιάλειας, έχει κατατεθεί την 29/10/2021 προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας για να μην γίνει το έργο αυτό.
Επίσης έχουμε ενημερώσει όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία ότι το έργο αυτό δεν είναι σύνομο και σύμφωνα με όσα ορίζονται από την νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ηδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ζητήσει από τον Δήμο Αιγιάλειας να κάνει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση και εξυγίανση της χωματερής “ΤΖΟΥΡΑ” στην οποία έχουν χωθεί 10.000 τόνοι σκουπίδια από τα διαλυμένα πακέτα σκουπιδιών που τοποθετήθηκαν επί δημαρχίας Καραφωτιά (2006-2010) και χώθηκαν με χώμα την 6/7/2017 επι δημάρχου Παναγόπουλου (2014-2019) μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς. Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγιάλειας επι δημάρχου Παναγόπουλου ( που χώθηκαν τα σκουπίδια) ήταν ο σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Τέμενης Αιγιάλειας θα συνεχίσει αδιαλείπτως τις νόμιμες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση για να αποτραπεί η κατασκευή της «ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΡΟΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ) ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την μόλυνση του περιβάλλοντος, την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, την μόλυνση των νερών του παρακείμενου στην χωματερή ποταμού Σελινούντα και κατ’ επέκταση την μόλυνση όλων των παραλιών της Αιγιάλειας, με σοβαρές επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία των κατοίκων της Αιγιάλειας”.
Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Τέμενης Αιγιάλειας
Στάθης Κολλιόπουλος